Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozumné rozvržení podlaží?

Od: galimu odpovědí: 4 změna:

Je tohle rozumné rozvržení baráku?

Našel jsem tenhle plánek online, 3,2M za holou stavbu (ale včetně stropů, fasády, omítky, oken). Pozemek máme, 3 miliony taky.

Plánek jsem si upravil u sebe v pc.

Do plánku jsem dodělal rozdělení kuchyně a obýváku, spojené to máme ted a vadí mi, že neslyším tv, když jede digestoř atd. Taky mi rodiče říkají, že je lepší když je to rozdělené, ať mě hosti nevidí z obýváku připravovat zákusky.

Podstatou bylo rozdělení horního a spodního patra na dětské a dospělácké a děti by měli každý stejně velký pokoj aby se nehádaly.

S přítelkyní (brzo ženou) pracujeme každý pátek z domova, proto ten stůl v obýváku a ložnici. Děti zatím nemáme, proto bychom si nechali udělat jen interiér spodního patra, vrchní patro dodělat později (podlahy, futra, dveře, koupelnu, vymalovat).

Taky jsem trochu předělal spodní koupelnu, přítelkyně chce vanu, ale zase nechce chodit nahoru do dětské koupelny. Je to i spíš kvůli stáří, že nahoru v 70 chodit nebudeme už vůbec.

Když už jsme u té koupelny, původní (A) bychom nechali předelat na B, děcka přece nepotřebují koupelnu 10m2. Tím by tam vznikla místnost (Z) zhruba 4m2, ten by šel využít jako sklad/kumbál/komora, třeba na smeták, mop, vysavač a další příležitostní věci. Jen škoda, že taková místnost není i na spodním patře, je tam jen 1,7m2, ale i s tím se dá žít. Jak jinak by se dala využít místnost (Z), když budou takové věci dole? I když vím, že babička má takové místnosti 2 a je to málo - dají se tam ozdoby na stromek, kabelky, kabátky, sezonní věci (větrák, topič), boty, štafle, balící papír, stará elektronika a je to hned zaplněné.

Nelíbí se mi ten "komín"- kovová roura od spodu až nahoru, navíc vede mimo dům (mimo horní patro), takže vyhřeje max obyvak. Není lepší nemít krb vůbec? Stejně bychom si zatopili max na vánoce pro atmosféru. Nebo proč není navržen tak, aby vedl zdí a vyhříval nahoře aspoň tu chodbu. Kdyby nebyl, bylo by víc místa, třeba na komodu, kterou bychom využili častěji.

Vedle krycího stání bychom si nechali postavit garáž, ale to až podle peněz časem. Kryté stání bychom tam nechali, je tam okno do koupelny.

Taky je tady pohled dětí - chtěly by mít takhle pokoje vedle sebe? My s bratrem měli pokoje vedle sebe, a pokud je jeden nerozumný, dívá se nahlas na televizi a nechce si ji ztlumit, bouchá do zdi v noci, je to na nervy, ale snad naše děti nebudou takové..bylo by fajn dát mezi pokoje místnost širokou metr jako šatník nebo tak. Ale pak by se těm dvoum nelíbilo, že zase mají menší pokoj.

originál zde apex-arch.cz/... Fasádu bychom si udělali jinuo, ne dřevenou, dřevo ztrouchniví/nasákne vodu a zplesniví ne? Chceme to mít černobílé, nějakou tmavou kamenou fasádu místo toho dřeva. +černé žaluzie nebo rolety.

Rozumné rozvržení podlaží?
Rozumné rozvržení podlaží? #2
Rozumné rozvržení podlaží? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Není to špatné, ale dalo by se to udělat o něco lépe. Malé místnosti si myslím nemůžou dovolit takový přepych jako krb, jestli k tomu nemáte nějaký vztah, tak to tzam být nemusí. Na tom místě umístěte TV a sedačku otočte o 90 st. Lépe vidět ze sedačky , kdo přichází, než sedět zády.

Místnost pro skladování nepotřebuje okno , naopak v koupelně by se hodilo alespoň nad vanou. Protože je celkově prostoru málo, pouvažujte na volbě vanu nebo sprch.kout, protože nemáte nikde místo např. na špinavé prádlo. Umyvadlo se mi nezdá největší, 30 - 35 cm hloubka? Spíše by to chtělo 50 cm.

Úložné prostory pro věci na zahradu chybí.

Venkovní žaluzie a stínící prvky se dělají z praktických důvodů světlých odstínů, ne černé.To samé okna.

galimu
hodnocení

Jo tak s tou sedačkou mě to nenapadlo. Vyzkouším otočit. Krb teda vymažeme.

Myslíte si, že se jedná o malé prostory? Doted jsme bydleli na koleji a pak v malém bytě 3+kk, takže nám to přijde jako velké, ale zase se nechceme stěhovat až nám to přijde malé s dětmi.

Jinak taky pořad rozmyšlíme jestli jsou černá okna/žaluzie v poho, ale nikde nemužeme najít recenze, co by nebyly od prodejců, ale od lidí. O černé střeše hodně píší, že je to jedno, pokud je dobrá izolace.

galimu
hodnocení

S tou sedačkou, zase bychom se nechtěli dívat proti slunku, spíš bych ji dal uplně do roho a tv jakoby pod schody. Záleží kolik tam bude místa. Pak by byl celý obyvák volný a jen v koutě stůl s pc.

Tak jsem to myslel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]