Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uklidit sníh ze střechy

Od: ondrasek* odpovědí: 17 změna:

poradí mi někdo jak uklidit sníh ( asi 25cm) ze střechy? Střecha je hodně shnilá (proto na ni nemůžu vylézt) je to asi 4m nad zemí střecha má 200m2. žebřík o ni také nemůžu opřít kvůli shnilému okapu:(

střecha se bude v létě dělat nová, ale bojím se aby mi to nespadlo na hlavu... jediné co mě napadá je půjčit si lešení... poradí někdo ještě něco jiného co mě nenapadlo?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

napadá mě, lepší žebřík nebo stávající uzpůsobti aby se opřel o zeď, výlez ke komínu není, někdo tu radil hrábě na provaze, pronajmout plošinu nebo výsuvný žebřík. Nevím zda by, když je dnes obleva, nefungovalo by postříkání proudem vody. Pokud je ta střecha opravdu tak chatrná asi by mělo odklízení probíhat symetricky.

ondrasek*
hodnocení

ee výlez není musí se přes celou střechu s velkým sklonem. opřít o zeď nejde protože střecha má přesah asi 1 m přes zeď, U nas obleva není a připadlo přes noc 10cm a sněží dál. s plošinou se na dvůr nedostanu... a jak postříkat vodou? ( manželku to také napadlo ale zavrhl jse mto jako blbost - voda by jen sníh zhutnila a zmrzla, byla by to další zátěž...

Dnes obleva?*pivo*

raadek*
Shnile okapy muzes preci otrhat a snih schazovat z nastresaku. Hodis si pres barak lano aby te jistilo a muzes zacit. 25cm bych tam nechal, ale pokud bude vic, tak asi budes muset. Jak to vypada na pude? Jsou tramy opravdu tak shnile? Nedaji se podeprit? Jakou mas krytinu? R.
ondrasek*
hodnocení

hmm dva trámy vedle sebe jsou shnilé a prasklé - tam mám vejvětší strach jeden jsem podepřel zespodu. střecha je 1m ode zdi , pokud bych o to opřel žebřík tak to spadne. pořád mě napadá pouze to lešení. Na střechu rozhodně nemůžu vylézt:( ... to je bída.

raadek*
Chtelo by to detailni fotky. Budes muset oba tramy provizorne zpevnit. Budto das vedle nich jiny tramek nejlepe od pozednice az k hrebenu nebo alespon dve prkna na stojato, z kazde strany shnileho tramu jedno a sesroubovat. R.
alf*

to @pavlos ano, obleva, no pravda jak kde, u nás je dnes kolem nuly. Já mám půl střechy bez sněhu a to u nás napadlo 30 cm před týdnem a během včerejška dalších 10. Před malou chvílí, rachot a téměř všechen sníh je na ulici. Kupodivu sjela jen severní strana. Až sjede jižní tak přistavím k iglů na zahradě ještě jednu místnost.

doplněno 18.01.10 16:21:

tak opravuji, právě nové rachocení a sever je zcela bez sněhu, snad to střecha zvládne to zatížení z jedné strany.

khgz
hodnocení

0x

Hrablo nebo lopata (ne moc zahlá) na dlouhý násadě, klidně 5m (třeba klacek z lísky) a odspoda ubírat, dělat postupně pruhy zdola až na hřeben (zachovat rovnoměrné zatížení střechy, z obou stran). To se dá dělat nejlíp z lešení nebo z velkých štaflí (z boku podepřené proti převrácení). Pokud nedosáhnete až na hřeben, tak na střechu hodit pokrývačský žebřík (nahoře se zahákne za hřeben), zdola na to vylízt buď ze štaflí, nebo žebřík postavit hodně kolmo (aby byl na hranici vyvrácení dozadu - pak kraj střechy prakticky nezatíží). Jistit se - lano hodit přes hřeben a na druhé straně uvázat (k autu blondýny radši ne ;), nebo bez jištění a pod střechou vyklidit prostor a nechat haldu sněhu (sjet po střeše 4m do sněhu je ok, horší je zahučet do půdy). Určitě vyztužit krokve - podepřít (pozor na nosnost podlahy), nebo ze strany prkno.

hodnocení

0x

Jen takovy napad, takto jsme v lete vymenovali spatne kusy krytiny na starsi strese. Dlouhy trojdilny hlinikovy zebrik polozeny tak aby jeho sklon odpovidal sklonu strechy. Ja to resil vypujckou od mistnich dobrovolnych hasicu.

Jak uklidit sníh ze střechy
ondrasek*
hodnocení

na to mám malý pozemek :) stojí tam zeď k sousedovi

celp*
hodnocení

0x

Laso(lavinová šňůra)potřebné délky.Přivázat 60-80cm střešní latě.Nahodit-strhnout a stále dokola a rovnoměrně.

lidus*

Ano takle to o víkendu dělal manžel se zetěm a netrvalo jim to dlouho,sice na chalupě je střecha komplet nová 4roky ale toto řešení se ukázalo nejlepší.

ondrasek*
hodnocení

Ano toto se mi zdá jako dobrý nápad. hnedka ráno to zkusím, Doufám že to do rána nezmrzne ( a nespadne)

dík za rady:)

papene*

*smich*My už máme uklizeno.Před chvilkou to samo žuchlo.Teď už jen teráska.

Jak uklidit sníh ze střechy #2
cyril*

Ten Hektor to přežil nebo je vycpaný?

papene*

:)jsou tam dvě a živé.

Jak uklidit sníh ze střechy #3
ondrasek*
hodnocení

hmm tak to mě dalších 7cm přes noc napadlo... zkoušel jsem to s tou latí na provaze ale shrábne to jen ten poslední sníh a po tom ledu to sjede ( stejně to dohodím jenom asi 2m na střechu). Zkoušel jsem to shrábnout 5ti metrovým profilem na sádroš, tím podeberu ten led a rozbiju, ale zase max 2 m od konce střechy. No trámy jsou vypodložené, přes noc se nic nehlo a tak asi snad počkám na oblevu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]