Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rychlý popis situace: Malinký byt na Moravě, přes pět let odpojený plyn (slouží v paneláku pouze k vaření). Teď budu byt pronajímat, nájemce má o plyn zájem (naprosto chápu, já nevařil, pouze občas na dvouplotýnkovém mobilním vařiči). Vzhledem k tomu, že se jedná o 5 let nepoužívání sporáku, který jsem nikdy ani neměl zapnutý (zůstal po předchozím majiteli bytu), chci udělat revizi.
Zatím jsem se ptal jenom jednoho člověka oficiálně mailem, cena by měla být 2000 Kč, což mi přejde strašně moc. Kamarád říkal, že mu to dělali za pětistovku před dvěma lety. Jaký je Váš názor? A potom mě napadlo - člověk od RWE, který přijde zapojit hodiny, oni něco takového nenabízí, když už se jim člověk upíše? Třeba pokud bych jim řekl něco ve smyslu: Mám zájem o odběr plynu, ale potřeboval bych revizi, přes pět let to nejelo, mám strach...
Díky za odpověď
P.S. Mimochodem, teď, když to píšu, přijde mi šílené dělat revizi BEZ zapojení plynu a na druhou stranu, pokud mi to plynař první zapojí... tak pokud by byl problém, tak už ani nemusím revizi nikdy stihnout
Dobrý den, nepotěším Vás. Technik RWE toto nedělá a revizák také ne. Vy si musíte nejdříve sehnat instalatéra (plynaře), který udělá tlakovou zkoušku a až potom přijde revizák, "hodí na to oko" a když bude spokojen, tak Vám napíše zprávu pro RWE. Dobrý plynař má i "svého" revizáka, tak by potom neměl být problém. Cena je přiměřená dnešní době (před pár lety jsem platil za zprávu 1500,- Kč). Zdravím!
Máte plyn jen odpojený, nebo máte zrušené odběrné místo? Ve druhém případě si připravte ještě pár tisícovek za vytvoření nového odběrního místa.
@tomatom - přijel technik, odmontoval hodiny
Nejdřív potřebujete mít připojený spotřebič a provedenou tlakovou zkoušku. Následně výchozí revizi plynového zařízení (zápis o tlakové zkoušce jako přílohu) a teprve potom můžete žádat o nový plynoměr - bez platné revize ho nedostanete.
Cena se může lišit, zkuste se poptat jinde, za to, co uvádíte cca 1.000,- až 1.500,- Kč, ovšem bez dalšího - většina si bude počítat cestovné, někteří i "čas na cestě" (ale to už je trochu moc). Cena za plynoměr = obnovení odběru může být taky u každé společnosti jiná.
Ještě bych si také na plynárnách zjistil, jestli se k odběrnému místu neváže nějaký dluh po původním majiteli, abyste pak nebyl překvapen...
hop - případný dluh původního majitele (odběratele plynu) nemůže být vymáhán na současném majiteli, resp. dodavatel plynu si musí "honit" původního majitele. A tento případný dluh není překážkou pro znovuzapojení plynu, kde bude jiný smluvní odběratel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.