Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Revize plynu - nešlo by to levněji?

Od: tomatom odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

rychlý popis situace: Malinký byt na Moravě, přes pět let odpojený plyn (slouží v paneláku pouze k vaření). Teď budu byt pronajímat, nájemce má o plyn zájem (naprosto chápu, já nevařil, pouze občas na dvouplotýnkovém mobilním vařiči). Vzhledem k tomu, že se jedná o 5 let nepoužívání sporáku, který jsem nikdy ani neměl zapnutý (zůstal po předchozím majiteli bytu), chci udělat revizi.

Zatím jsem se ptal jenom jednoho člověka oficiálně mailem, cena by měla být 2000 Kč, což mi přejde strašně moc. Kamarád říkal, že mu to dělali za pětistovku před dvěma lety. Jaký je Váš názor? A potom mě napadlo - člověk od RWE, který přijde zapojit hodiny, oni něco takového nenabízí, když už se jim člověk upíše? Třeba pokud bych jim řekl něco ve smyslu: Mám zájem o odběr plynu, ale potřeboval bych revizi, přes pět let to nejelo, mám strach...

Díky za odpověď

P.S. Mimochodem, teď, když to píšu, přijde mi šílené dělat revizi BEZ zapojení plynu a na druhou stranu, pokud mi to plynař první zapojí... tak pokud by byl problém, tak už ani nemusím revizi nikdy stihnout :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, nepotěším Vás. Technik RWE toto nedělá a revizák také ne. Vy si musíte nejdříve sehnat instalatéra (plynaře), který udělá tlakovou zkoušku a až potom přijde revizák, "hodí na to oko" a když bude spokojen, tak Vám napíše zprávu pro RWE. Dobrý plynař má i "svého" revizáka, tak by potom neměl být problém. Cena je přiměřená dnešní době (před pár lety jsem platil za zprávu 1500,- Kč). Zdravím!

hanak*
hodnocení

3x

Bez protokolu o provedené revizi vám plyn nikdy nepřipojí. 2000 je běžná cena.

krtek6
hodnocení

3x

a přesně proto, se energie nikdy neodpojují, ale dají se zálohy na 100,-, která nikoho nezabije...a pak se to jen přepíše...protože v momentě kdy se to odpojí a pak zapojí tak se platí poplatek za zapojení a ještě chtějí tu revizi

sykorka*
hodnocení

2x

je to přesně jak píše Ben... já znovu zapojovala plyn loni na podzim, musíte mít nejdřív plynaře a 2 tis. revizákovi je obvyklá sazba... hezký den :)

lukas32
hodnocení

2x

Cena je obvykle dohodou. Revizáka za 2000 bych hned odmítl, ale kdyby za to chtěl 1000-1500, tak bych do toho šel.

Odmítneš jednoho, pak druhýho a po desátým odmítnutí se pokorně vrátíš k prvnímu. A ten už třeba bude chtít 2500 Kč.

xxx*
hodnocení

2x

Pokud chceš ušetřit a nic neplatit - vyměň nájemníka, který nechce plyn.*nevi*

tomatom
hodnocení

Tak Vám děkuji za odpovědi, no nepotěšili jste mě :) Co se dá dělat...

asd1
hodnocení

0x

Je jich málo a ty máš volbu zaplatit nebo nemít plyn, tak si cenu můžou diktovat.. Trošku lichva, ale podobných je mraky napříč oborama... Když budeš vařit na elektrice tak přijdeš o víc... Ty to můžeš akorát přehodit na nájemce - chce plyn tak zatáhne revizi...

tomatom
hodnocení

No to právě nemohu. Teda ne legálně.

hodnocení

0x

Máte plyn jen odpojený, nebo máte zrušené odběrné místo? Ve druhém případě si připravte ještě pár tisícovek za vytvoření nového odběrního místa.

tomatom
hodnocení

Na to nejsem schopen odpovědět. Podle mě jen odpojený. Prostě jsem kdysi koupil byt, majitelka plyn zapojený měla, já si to nenechal přepsat na sebe, přijel technik, odmontoval hodiny a nazdar bazar.

hodnocení

0x

@tomatom - přijel technik, odmontoval hodiny

Nejdřív potřebujete mít připojený spotřebič a provedenou tlakovou zkoušku. Následně výchozí revizi plynového zařízení (zápis o tlakové zkoušce jako přílohu) a teprve potom můžete žádat o nový plynoměr - bez platné revize ho nedostanete.

Cena se může lišit, zkuste se poptat jinde, za to, co uvádíte cca 1.000,- až 1.500,- Kč, ovšem bez dalšího - většina si bude počítat cestovné, někteří i "čas na cestě" (ale to už je trochu moc). Cena za plynoměr = obnovení odběru může být taky u každé společnosti jiná.

hop®
hodnocení

0x

Ještě bych si také na plynárnách zjistil, jestli se k odběrnému místu neváže nějaký dluh po původním majiteli, abyste pak nebyl překvapen...

ben®

hop - případný dluh původního majitele (odběratele plynu) nemůže být vymáhán na současném majiteli, resp. dodavatel plynu si musí "honit" původního majitele. A tento případný dluh není překážkou pro znovuzapojení plynu, kde bude jiný smluvní odběratel.

suoerguru
hodnocení

0x

Tady si najdete levnějšího dodavatele porovnej24.cz/...

jenda2*
hodnocení

0x
Zkuste Eon. Ten nejaky servis nabizel. Staci jeden telefonat a budete vedet. Tady se mnozi rady a kde nic tu nic.

tomatom
hodnocení

Tak revize nakonec stála 920 Kč, ale našel se problém (srážela se voda nebo co), tak stála oprava několik tisíc, potom dali od Innogy hodiny, ale zapojit to celé zase musel plynař (další prachy). Revizi platilo SVJ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]