Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě nevyklizené nemovitosti

Od: olina odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, snad jsem ve správné rubrice poradny... Koupila jsem nevyklizený dům. Věci, které se tam nacházely nebyly prodávajícího, ale předchozího majitele, který dům prodal a nevyklidil. Já mám ve smlouvě, že na předmětu prodeje neváznout žádná práva 3. osob a že kupuji ve stavu v jakém se nachází... Nyní po mě původní majitel chce věci vydat, neexistuje žádný předávací protokol či seznam věcí, které se v domě nacházely. Samozřejmě že chce vydat nej hodnotné věci, ostatní bordel odmítá vyklidit a odvézt na svoje náklady. Jsem povinna mu věci, které jsou údaje jeho vydat? Součástí prodeje nemovitosti byla i garáž, která je stále zamčená, není mi umožněn do ní přístup. Mohu si nechat garáž otevřit na účasti policie? jsou věci v garáži moje? Děkuji za váš názor.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

6x

Pokud jsi koupila dům i s garáží a ve smlouvě bylo uvedeno, že na předmětu prodeje neváznou žádná práva třetích osob, vůbec bych se s nikým nebavil, vzal flexu, šmiknul zámek u garáže a hotovo. Koupila sis i garáž, je tudíž tvoje a žádná přítomnost policie není třeba. To by mohl předchozí majitel taky přijít s tím, že tam měl originál Picassa a formuli 1 pod senem... Nebál bych se ani případného soudního sporu - dokázat, co přesně v garáži, popř. na půdě bylo, bude nemožné.

joudic*
hodnocení

2x
taky jsem to nemel jednoduche, chtel si tady jezdit sklizet brambory za pulroku atd.. ja jsem ho vypicoval. Budete potrebovat spis radu pravnika, ale pokud on ma pocit, ze veci jsou jeho tak ho nechte zaplatit i cele vyklizeni domu.
Jinak ja bych se vubec ne*sral a naopak ty drahe veci vsechny zabavil a odvezl do bazaru, pokud bych je sam nechtel, s tim ze tam nic nebylo. Garaz uz bych mel davno otevrenou odvrtanim apod zamecnik podle typu zamku.., pokud jste se primo nedomluvili, ze tam ma ulozene veci, dum je predany a je vas vcetne obsahu. Az se objevi a bude se dozadovat vstupu, zavolejte policii a nahravejte si cely prubeh nez prijedou. Nenechte se ohybat, to jste jen sama zena? Zkousi to. Zamky vymente jako prvni.

Jsem přesvědčen o tom, že došlo pouze k nevyklizení nemovitosti a tudíž smlouva bude mít právní vadu. Tyto rady by pak znamenaly zneužití právní vady ve svůj prospěch a tedy spáchání trestného činu krádeže.

ladis*

Kde neni zalobce,kde nejsou dukazy...

hodnocení

1x
Smlouva je smlouva. Pokud podle ní nemáte vůči 3.osobě žádný závazek tak ho odešlete k minulému majiteli ať si škodu na svém majetku řeší s ním.
Pokud chcete být lidumil, nabídněte možnost vyklizení ale na smlouvu o kompletním vyklizení. Ne že si vezme cenné věci a bordel budete uklízet vy.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Pokud byste měla v kupní smlouvě odstavec o tom, že prodávající či 3. osoba má v prodávané nemovitosti (bývá to 1 sklepní místnost, garáž či kůlna) své věci, mělo by tam být přesně určeno do jakého termínu si věci odveze a částka, kterou vám (při prodeji) zaplatil za "uskladnění", či dohoda o bezplatném uskladnění. Pokud ve smlouvě nic takového není, není co řešit. S původním majitelem nejste v žádném, tudíž ani právním vztahu a o něm, coby 3. osobě ve smlouvě stojí, že nemá vůči vám žádná práva. To by také mohl původní majitel přijít, že si na střeše nechal krovy a střešní krytinu a u garáže svá vrata, a chce si to odvézt. Také byste ani na vteřinu neuvěřila, že jste mu povinna vydat svou právě koupenou střechu a garážová vrata. Smlouva byla sepsána a podpisem obou zúčastněných stran nabyla platnosti. Od té chvíle je vše vaše. Můžete ho přátelsky odkázat na prodávajícího (ať si to hoši vyřídí mezi sebou), nebo se s ním vůbec nebavit. A možná ho ani neznáte. Ida

figurek*
hodnocení

1x

S domkem jste koupila i všechen bordel v domku, ten cenný i bezcenný. Garáž a věci v garáži jsou také vaše, k jejímu otevření policii nepotřebujete. Trochu problém by nastal, kdyby v garáži stála třeba stále ještě přihlášená motorka. Odhlášení z registru motorových vozidel může provést pouze majitel. Tenhle problém se ale dá řešit tak, že poznávací značku zahodíte a motorku přihlásíte znovu. Je to trochu zdlouhavější procedura, protože musíte vyřídit nový technický průkaz. Čekalo by vás dost vyřizování, servis motorky, technická prohlídka a přidělení nové RPZ atd.

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 27. 05. 2020 00:47:23
Pozor na- ! Pravidlo Z7: je zakázáno poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.

hodnocení

1x

Všichni jsme tu zvědavý, co bylo v garáži!

priklad1*

No přece kniha pravopisu

olina
hodnocení

Děkuji. jsem téhož názoru. Tak zítra vyrazím do boje s flexou...

To já bych do ty garáže vyrazil ještě dnes.
Ostatně, já bych tam vyrazil ještě před koupí. Když něco kupuji, chci vědět co. Co kdyby tam třeba byl složený eternit ze dvou střech?
joudic*
pokud tam je obycejny zavesny zamek tak dobre mirena rana kladivem nebo sekerou a je dole.. ale pokud mate flexu doma, uz to mate mit davno urezane
ladas*

Anebo rovnou sudy toxickeho odpadu:))

jenda2*
hodnocení

0x

Ale to se vystavujete docela velkému problému nevědět, co máte ve své nemovitosti. Pokud by to byl původně nějaký feťák, mohl by tam mít nějaký fet nebo kradené věci a vaše prokazování neviny by bylo nemožné. Nevina se téměř nedá dokázat. Tak šup s flexou a zámky pryč. Co je u vás v garáži je vaše, pokud nelze prokázat opak. A ten nelze. S Policií ČR opravdu opatrně, mozek používá zřídka a věřte mi, že to potom může být opravdu obrovský problém. Nemusí, samozřejmě, ale vždyť netušíte, co tam je.

hodnocení

0x

Tak to pozor na to, co jste vlastně koupila. Jestli jen nemovitost a víte, že ty věci nejsou vaše a že si pro ně má přijít původní majitel, tak vás může dát k soudu on, že mu zadržujete jeho věci. Dohodněte se především s prodejcem. Nemůže vám prodávat moviité věci , které nejsou jeho. A vy o tom nyní víte. Takže pokud by jste si je přivlastnila, dopustila by jste se krádeže.

joudic*

pokud ze smlouvy nevyplyva zadny zavazek, je dum jeji s tim co tam je prave

jenda2*

K soudu naprosto v žádném případě. To jste si vymyslel. Musel by mít původní smlouvu u uschování věcí se soupisem a převzetím novým majitelem a ne že jeden říkal, že tam má věci a že si pro ně některý rok přijde. Z banality jste vyrobil seriál na pokračování ! Probrat, železo do sběru, bordel do sběrného drora. I tak s tím bude práce pro nějakého trola? Ani náhodou.

Jak už to bývá, nestačí si v mnoha případech původní majitel odvézt věci. Třeba z důvodů, že nemá momentálně kam. Takže je takový problém se s ním domluvit? Ale trval bych na úplném vyklizení.

fialka2
hodnocení

0x

Zajímavé, že kupujete nemovitost a neprohlížela jste, to je jako styl kočka v měchu. Nejlépe se poradit s právníkem, když tak původnímu majiteli vyloženě vyklizení všechno nepořádku a věcí. Jinak bych brala, že to, co jsem sama přebírala, je moje. Když byl pak další majitel, který Vám prodal, měl řešit, ne? Dnes jsou ale zákony divné, tak raději poradu s právníkem, aby se to neobrátilo po čase proti Vám.

Ano ale takových obchodů je.. My kupovali barák jehož majitel seděl v base. Realitce ho dal k prodeji exekutor na pokrytí dluhů delikventa. Kdybych trval na soupisu inventáře skočil by po tom někdo jiný. Byla jen naše blahovůle, že jsme kontaktovali jeho rodiče aby si přijeli pro nějaké osobní věci výměnou za slib že se u nás po propuštění ten blbec neobjeví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]