Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nemáte někdo nápad, jak opravit zkřížený obraz? Je to plátno natažené na dřevěném rámu cca 190x130. Obraz je uhlopříčně zkřížený: když dva protilehlé rohy (levý vrchní a pravý spodní) "leží" na stěně, tak zbývající dva rohy (levý dolní a pravý vrchní) jsou odchýlené od stěny (viz foto). Je to ošklivé a rád bych to nějak srovnal. Ale kromě nového rámu, nebo přivrtání natvrdo do stěny mě nic nenapadá.
Nedá se na to použít nějaký jednoduchý kutilský trik? Pokud možno abych nemusel sundávat plátno z rámu..
Nemám obraz doma. V místě není k dispozici dílna, ale nějaké základní nářadí si tam donesu.
Toto není rám na obraz, ale rámeček pro natažení plátna. Vložte to do normálního obrazového rámu a obraz se pak po přikotvení srovná. Tady máte inspiraci.
Obávám se, že bez sundání nebo poškození plátna rámeček nesrovnáte. Možností je buď již zmíněné zarámování, anebo zhotovení rovného pevného ocelového rámečku, který zespoda přišroubujete na zkřížený dřevěný rámeček.
Dneska mě napadlo, jestli by nepomohlo napnout mezi ty dva "ležící" rohy ocelový drát na dva vruty co nejníž k plátnu. Že by se tahem přes tu prostřední lištu trochu našponovaly potřebným směrem. Očka drátu mezi dvě podložky a otáčením vrutu bych vlastně napínal a povoloval drát. Vymyslel jsem kravinu, nebo to má naději na úspěch?
Přeci je to jsou skoro dva metry relativně tenkých latěk, možná by to ten tah srovnal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.