Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmáčený motor čerpadla

Od: helena* odpovědí: 5 změna:
Zdravím, poprvé jsem sama po zimě zapojovala pískovou filtraci k bazénu. Všechno vypadalo v pořádku, do chvíle než jsem pustila i obvod solárního ohřevu. Vylítla mi hadice a voda se lila na čerpadlo. Hned jsem to vypnula, čerpadlo odmontovala.. Přežije? Mám ho nechat odborně prohlídnout nebo je vodotěsné? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nedostatečný popis problému. Jaké čerpadlo, kde je umístěné, čerpadlo je přeci pro čerpání vody, tak mu voda neublíží. Voda může poškodit motor, ale to by musel do té vody spadnout. Pokud na něj voda stříkne, tak se mu nic nestane.

helena*
hodnocení

Doplním . Odborně to nazývají bazénové čerpadlo, jedna hadice z bazénu přes čerpadlo do nádoby s pískem, druhá přes solární ohřev zase zpátky. A právě ta mi vylítla a voda tekla na čerpadlo, máme ho hned vedle. Asi tak

To je OK, o nic nejde.

asd1
hodnocení

0x

Neboj čerpadlo vydrží dost ;) Připoj hadici a jede se dál..

hodnocení

0x
Jestli se v tom nikdo nešťoural a nepoškodil těsnění pod víčkem které kryje připojení kabelu tak to bude v pohodě.
Mě jednou voda zaplavila sklep když jsem nebyl doma takže čerpadlo vodárny bylo 20cm pod vodou a motor to přežil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]