Nejste přihlášen/a.
Všechno jde, když se chce, ale pokud se něco stane a budete mít pojištění a nebudete mít platnou revizní zprávu, tak to pojišťovna smete ze stolu, nic nezaplatí a veškeré újmy jdou za vámi. Ten kabel se dá použít tak na ten "vypínač na světlo a ke světlu", je ale potřeba na konce slaněného vodiče(licny) navléct dutinky(špičky, ukončovačky) obi.cz/... a ty se dají oficiálně použít jen "pod šroubky", a dražší speciální svorky, takže vypínač by musel mít pro upnutí vodiče šroubek. Totéž platí pro svítidlo i případný spoj v krabičce. Ty dutinky by se měly po nasazení na slaněný vodič smačknout krimplovacími kleštěmi hotair.cz/... ale jde to zvládnout i bez nich.. Další potíž jsou barvy vodičů, ty by se musely přeznačit smršťovací bužírkou nebo "izolačkou"(nepraktické) patřičné barvy. Ve "vypinači"by neměl být zelenožlutý "drát", pokud ten vypínač/přepínač není uložen v kovovém "obalu", který se tím zelenožlutým drátem "uzemňuje". Je toho víc na co dát pozor-hořlavé materiály a s tím spojené nehořlavé podložky, vhodný spojovací a "přichytávací"materiál; svítidlo, krabičky a vypinač do určitých prostor, aby to nějaký čas vydrželo a proto také doporučím nějakého elektrikáře, kterému pomůžete při práci nebo mu připravíte nějaké trasy pro kabel apod. Nebo to vytvořte podle sebe, ale až se něco stane, tak se nedivte. S elektrikou to není tak jednoduché jak se zdá- drobnosti se vychytávají už nějaké desítky let, aby se předešlo újmám na zdraví, na majetku apod.
Pokud jsem použil vodič tohoto typu,pak jsem konce pocínoval.Kontakt je tím pevný a nehrozí uvolnění pod šroubkem.Mám světlo zapojené ve sklípku také licnou na jednom konci vidlice a na druhém žárovková objímka.Pokud je světlo izolované od fáze,lze použít kteroukoliv dvojici barev.Nepoužíval bych to k trvalé instalaci,ale k zasuvce (tři vodiče) a světlo pak jen přenosné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.