Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme bazén, ale jen ten kruhový, samonosný, s nafukovacím prstencem. Na letní namočení nám to stačí. Manžel ale teď čím dál víc uvažuje o koupi nějakého solárního ohřevu, aby se teplota vody v bazénu zvýšila.
Četli jsme různé recenze, někdo chválí, někdo není spokojený.
Prosím, pokud používáte solarní ohřev vy, zajímalo by mě, jaký a jak jste s jeho funkcí spokojeni. Děkuji - Jaga.
Ano funguje to. Měli jsme k tomuto nafukovacímu bazénu klasický jeden panel z Mountfieldu mountfield.cz/... , rám pod něj jsem sešrouboval ze starých palubek. K tomu obtok mountfield.cz/... na seřízení množství vody procházející panelem - na to bych se dneska už vykašlal.
Kartušová filtrace byla napojená na mechanické spínací hodiny - teď už si nevzpomenu s jakým intervalem spínání. Takže se voda nahřála, filtrace ji vytlačila do bazénu a zase to chvíli stálo a ohřívalo se. Trošku sofistikovanější řešení je přes termostatický spínač elventil.cz/... ten Vám bude spínat až když bude voda skutečně ohřátá, v zamračené dny třeba nesepne vůbec.
Jedna a přitom zásadní vada všech těchto nadzemních bezénů je ta, že vodu ohříváte jak se dá a pak stačí dva tři chladnější dny a hned to vychladne. Ale s tím už se toho moc nadělat nedá ...
Děkuji za rady. Zeť nám koupil k Vánocům černou bublinkatou folii, má takové větší ty špuntíky. Divila jsem se, kde ji sehnal, vždycky jsem viděla jen modré. Tak přes ni by se to mohlo dobře prohřívat.
Jinak, co se týká toho solárního panelu, jak velký by asi musel být, aby bazén ohřál? Průměr je něco přes 3,6 m, hloubka asi 70 cm. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.