Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha ve stodole - zámkovka?

Od: karhak® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, mám stodolu bez základu a izolace. Dříve sloužila jen pro sklad slámy a sena, dnes už nehospodaříme a chci stodolu předělat na dílnu, kde budu parkovat traktor apod. Chci tam mít i nějaké regály na materiál - ty už mám dohodnuté takové ty paletové, takže podlaha musí mít nějakou únosnost.

Z 1/3 má stodola mlat a 2/3 byla oploteň kde byla sláma, tam je "podlaha" cca o 70 cm níže. Původně jsem to chctěl jen zarovnat sutí a povrch udělat mlat, proto jsem "díru" zavážel sutí a různým stavebním odpadem. Dnes ale chci udělt pořádnou podlahu - neprašnou. Napadla mne zámkovka, a to z důvodu že stodola není izolovaná, základy jsou mělké. Že přeci jen u tá zámkovka je taková vzdušná :). než litý beton a asi i cenově to vyjde lépe.

Rozloha stodoly je cca 200 m2

Jaký postup by jste radili? Složení vrstev? Případně jinou podlahu? Napadlomne tam dát panely, ale nevím jak bych je tam dostal.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zámková je o síle 4,6,8,10cm.

Pod pergolu 4, na malé auto 6, benzinky a podobně 8cm, do velmi těžkých provozů 10cm.

VŽDY je důležité složení a hutnění podkladu.

hodnocení

0x

Ty panely nejsou špatný nápad. Záleželo by na jejich velikosti. Buď použít auto s rukou, nebo je pak na místo natahat třeba kladkostrojem. Pomocí různých pák a pajcrů potom srovnat a vypodložit do potřebné roviny. Také by pomohl třeba nějaký hever, třeba zubový.

hodnocení

0x

Jako není traktor jako traktor, tak není panel jako panel. Vše je o zátěži, možnostech a financích.

Na zámkovou potřebujete dobrý podklad a vše udusat. Pod panely nemusí být tak pevný podklad, páč váha se rozloží.

Zámková bude 8cm silná, palel určitě více.

Nikdo nevíme, jaké máte možnosti.

Na zámkovku přijede 25 palet, což je 1,5 soupravy.

hodnocení

0x

Není zámkovka jako zámkovka. Pojezdná je cca 2x silnější, než pochozí. Podle toho je třeba vybírat.

Standartně děláme pochůzí 6cm a pojízdná 8cm .Pokud existuje ještě jiné tloušťky nevím,z jiných jsme nedělali,z 8cm dokonce je komunikace v autoservisu.Spíše než na tl. zámkovky záleží na podkladu!

bulik*
hodnocení

0x

Já bych dal vespod polypropylénovou geotextilii bílou 400g/m2, na ni 20cm makadamu, udusal a prolil cementovou šlichtou, kterou bych srovnal rychle kartáčem(koštětem). Za měsíc bych na to navalil štěrk 4-6mm, stáhl podle vynivelovaných trubek latí na výšku 5cm, položil zámkovku 8(10)cm zavibroval deskou a zasypal spešl pískem na dlažby a zametl. Hotovo.

jabraka*
hodnocení

0x

Ze starého chléva jsme na podlahu použili stavební odpad,keramické páskyzískané za hubičku.Jsou položeny do zhutněného hrubého písku.

Podlaha ve stodole - zámkovka?
hop®

Tam ale asi nejezdí traktor, že?!

hodnocení

0x

Radil bych opět tu suť a stavební odpad odvozit, neboť to pravděpodobně špatně zhutníte, nebo vůbec, párkrát se po tom projede traktor a budete se tu za rok ptát, co s tím, že se vám zámkovka propadla. Takže řešíte věci špatně a špatně se ptáte.

hodnocení

0x

Proč se nepodíváte, jaké má být zhutnění pod zámkovou dlažbu? Stačí jenom trochu ošidit, jako mi to ošidila firma, která mi dělala příjezdovou cestu k domu a budete mít i od osobního auta do roka vyjeté koleje jako já.

Doporučené složení podkladních vrstev pro pojezdové plochy pro vozidla nad 3,5t:

80 - 100 mm dlažba

30 mm kladecí vrstva štěrku frakce 4 – 8 mm

100 mm štěrku frakce 8 - 16 mm

100 mm stěrku frakce 16 – 32 mm

200 mm štěrku frakce 32 - 63 mm

100 mm štěrkopísku 0 – 8 mm

zhutněná zemina

hodnocení

Jak tak o tom přemýšlím z důvodu únosnosti bude lepší tam dát panel. Zámkovka by byla z důvodu montáže lepší, ale nechci řešit případné propady. Bude to teda masakr tam dostat vraty ty panely.

hodnocení

0x
Ako dieťa som pozoroval, že panely natlačili do stodoly za pomoci UDS. Ako presne ich tam usadzovali ale neviem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]