Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň.Dnes sa mi stala nemilá vec.Zapálila som svetlo a zrazu obrovská rána,iskry a střepy leteli do prostoru.Štestí,že som nestála zrovna pod ní.Odkrútila som tu sklenenou kouly od lampy a ostala prekvapená.Z boku tej kouly byla díra a vespod nej střepy se žárovky,ale uplne drobounké.V obvode ostala jen objímka se žárovky.Je to normálne,že žárovka praskne tak,že rozbije i tú sklenenú kouly?Jak tomu predejít?Ďekuji za odpoveď.
Zažil jsem to už několikrát - naposledy nedávno u tchána. Zapnul jsem světlo ve špajzu a byl jse zrovna pod ním, rána jak z děla, elektrika vypadla až u hodin a střepy všude - ve vlasech, za košilí, všude po špajzu.
Doma nám to dělaly pravidelně žárovky u zrcadla v koupelně - 40W E14 - řácha a tma v celým baráku. Tam ta skleněná koule vydržela.
Řešil jsem to nákupem LED žárovek - mají menší spotřebu a podobné efekty nedělají
Takže LED žárovka by prasknuť nemala?Tak to je super.Radšej nandam všade LEDky,ako ešte raz zažiť taký šok.Ozaj som sa fest lekla.Ďakujem.
Tak žárovku kdy se vysypalo sklo jsem viděl vždy jen z přehřátí... To když v průmyslových světlech na 100W žárovka byla daná 100W... A nechala se zapnutá v prostředí "horkém" , kdy teplota vzduchu dosahovala okolo 60°C... Tak tam jsem je viděl se vysypávat... Jinak ještě nikdy ne,... Ale vše je poprvé a kvalita výrobů různá...
Závit ze žárovky vyšroubovat z patice pomocí kleští a koupit LED žárovky, ty vám praskat 100% nebudou. Odstranění zbytku žárovky provádět pro jistotu s vypnutým jističem, pokud nemáte zkoušečku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.