Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrazená zelenina není zdravá?

Od: blakcak* odpovědí: 16 změna:

Zdravím, dávám do polévky zmraženou zeleninu až po dovaření. Kamarádka mi říká, že je to nezdravé, ale neumí mi říct v čem. Je to opravdu nezdravé? Nemůžu o tom najít žádné info. Já to tak dělám z toho důvodu, že mi tak polévka takhle rychle zchladne a můžu ji hned jíst.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

4x

Na zmrazené zelenině nic nezdravého není, ale měla by se do polévky dávat už během vaření. Jinak z ní dostaneme jen minimum chuti. Jinak ti polévka celkem rychle zchladne v talíři. Já dokonce jím polévku radši z hlubší misky, protože tam nechladne tak rychle.

hodnocení

4x

Nepovařená je jen hůře stravitelná

hodnocení

4x

Prý dělali nějaká šetření a kupodivu, v mražené zelenině bylo více vitaminů a stopových prvků, než ve skladované v ideálním prostředí nebo zavařované.*palec*Mrazím zeleninu a také kupuji mraženou, od doby, co mám ledničku a já a celá rodina máme slonivku bezvadnou.

doplněno 18.05.20 17:51:

Adame, fakt! :-D

Babko, povedl se vám krásný překlep, víte o tom?

A.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, no, nezdravé=? Ta zelenina se v tomto případě jen rozmrazí, ale nepovaří se. A syrová zelenina prý značně zatěžuje slinivku (má s jejím zpracováním více práce, než se zeleninou vařenou). Jiný zdravotní "nešvar" neznám. Zdravím!

blakcak*
hodnocení

No teď jste mě trochu nalomil, tenhle zvyk mám od táty a ten opravdu zemřel na zánět slinivky. Ale on žil celkově hodně nezdravě, smažená jídla, alkohol a cigarety. Já si občas přihnu, ale nekouřím a olejem se nepřecpávám.

Já to tak dělám jen se směsí hrášku a mrkve, nebo hrášku, mrkve a kukuřice. Je to tedy problém? Neměl bych to dělat? Jsem celkově zdravý a mám tzv. plechový žaludek, žádné zdravotní potíže. "Prohnat" mě dokáže jen hodně silné kafe se smetanou, nebo zkažené klobásy :D

ben®

blakcak - o té slinivce jsem to někde četl a týká se to syrové zeleniny i ovoce. Myslím si, že to nemusíte brát zase tak vážně, resp. každý občas konzumujeme něco syrového (zeleninu i ovoce). Mně by asi spíše vadilo, že je ta zelenina v polévce tvrdá, tak bych ji povařil a potom chvilku počkal, až polévka zchladne.

72mona

Výraz "plechový žaludek" neznám. "Plechová huba" - zvládne i velmi horké. "Kachní žaludek" - zvládne zdlachnit cokoliv.

Syrová zelenina škodlivá není, ale představa, že křupu v polévce ty tvrdé kostky mrkve...*blee* To nee. Čerstvou mám ráda, ale tohle nesnáším. M.

Bene slinivku značně zatěžují tučná jídla,cukr a v menší míře pak hooodně sladké ovoce (obsahuje cukr...) ale zelenina ji nezatěžuje a pokud ano,tak minimálně!Pokud by to bylo jak píšete-proč je dp. diabetikům doporučována zelenina?V tom případěš by ji nesměli nebo by byla minimálně zařazena mezi nevhodné potraviny,což není.

ben®

diesel - já jsem psal o syrové zelenině, která se špatně tráví (slinivka s ní má práci). Vařená zelenina není problém. Ostatně, zadejte si na Google pojem "syrová zelenina slinivka" a počtěte si.

hodnocení

3x

Nejčerstvější zelenina /a samozřejmě i nejzdravější!/ je ta, kterou sklidíte na vlastní zahradě a ihned konzumujete, také ta, kterou ráno koupíte na trhu a téhož rána byla i sklizena, a také ta, kterou koupíte v obchodě...zmrazenou. Proč? Protože tato zelenina putuje z pole co nejrychleji ke zpracování = i zmrazení, do mrazíten. Protože zavadlé zelenině by po zmrazení ta správná jakost chyběla a na to si výrobci dávají pořádný pozor. A...zdálo se vám někdy, že by čerstvá zelenina, mrkev, ředkvička, salát apod. negativně působily na vaše orgány? Zkoušela jste vařit hlávkový salát, ředkvičku apod.? Když vám nevadí zeleninu v polévce chroupat, tak proč se jí bránit? Odpověď na vše co píši si určitě umíte dát sama! Dobrou chuť!

Jak, musím vám sebrat iluze. Mám kousek od domova tržiště, tak mám dost přehled, jak to chodí. Nacouvá velký náklaďák a všichni se seběhnou a náklad si rozeberou. Kdopak ví, odkud to přišlo a také, jak dlouho to šlo. Opravdový dodavatel svých výpěstků je jen deden, ve středu a v sobotu, paní Anička. A v sobotu soukromník od Opavy s bramborami. *alene* V Kauflandu jsem několikrát potkala chlapy od těch trhovkyň, plné vozíky ovoce a zeleniny vezli na trh. *alene* Farmářské trhy jsou pro prodejce číčovin, sýrů, medu, uzenin. Ovoce a zelenina v tom dni není, ani od stálých trhovců. *plac*To mluvím o velkém tržišti v Ostravě 3.

Neseberete mi iluze, zlatá paní! Špatně jste četla! Napsal jsem: také ta, kterou ráno koupíte na trhu a téhož rána byla i sklizena. Ne ta, kterou t. zv. trhovcům, překupníkům, přivezl kamion. Dobrá hospodyně pozná, která zelenina je čerstvá a která pochází odkudsi z dálky a je týden stará. Takže takové poctivé Aničky mám na mysli!

Aháááá, tak to se omlouvám, že jsem nepochopila. *ticho*

O.K. :) Pěkný večer, krásný nový týden! *slunce*

jurajjuraj*
hodnocení

0x

mrazena zelenina urcite neni nezdrava ale davat ji az po dovareni je blbost, dal bych ji na zacatku, at se ta chut dostane do polevky

a jinak pokud kupuju mrazenou tak si v obchode "omacat" sacek, pokud je to zmrzla hruda tak neberu, bylo to vetsinou nekolikrat rozmrazeno a zmrazeno, musi byt pekne sypka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]