Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
V létě se chystám na stavbu venkovní terasy, která bude z drážkových prken a bude zastřešená.
Chtěl by jsem se tedy zeptat, jestli mám zvolit modřín, borovici nebo smrk, jakou mám použít impregnaci a jaká je nejvhodnější finální povrchová uprava.
Moc děkuji za odpovědi
Aby terasa dlouho vydržela, chce to dobré dřevo, kvalitní zpracování a ošetření. U Pechara i jinde mají zajímavé drážkované podlahy s dřeva "Massaranduba ", které je šílené tvrdé, otvory to chce předvrtat a pak teprve do nich dávat vruty, případně použít speciální montážní packy a vruty.
Nátěr opět kvalitní, například Saicos - wood oil, použít speciální štětec na lazuru. Je to drahé, ale kvalitní, ostatně práce je dražší než dřevo.
Ukázka
Není co dodat.Massaranduba je dokonalá.Máme ji už snad 12 let a potřebuje jen dvakrát ročně očistit,naolejovat a za pár let odstranit prorůstající třešně,vzrostlé z propadnuvšich pecek.
Je ještě jedna levnější alternativa,stejná prkna z dřevoplastů WPC woodplastic.cz/...
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.