Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěná terasa

Od: subinamacher* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

V létě se chystám na stavbu venkovní terasy, která bude z drážkových prken a bude zastřešená.

Chtěl by jsem se tedy zeptat, jestli mám zvolit modřín, borovici nebo smrk, jakou mám použít impregnaci a jaká je nejvhodnější finální povrchová uprava.

Moc děkuji za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Severská borovice nebo sibiřský modřín je dobrá volba. Jen je potřeba vybrat 1. jakost aby prkna byla rovná, bez kazů. Co se týče ošetření - napustit terasovým olejem např. firma OSMO má přímo na modřín

barvy-na-drevo.cz/...

host
hodnocení

0x

Aby terasa dlouho vydržela, chce to dobré dřevo, kvalitní zpracování a ošetření. U Pechara i jinde mají zajímavé drážkované podlahy s dřeva "Massaranduba ", které je šílené tvrdé, otvory to chce předvrtat a pak teprve do nich dávat vruty, případně použít speciální montážní packy a vruty.

Nátěr opět kvalitní, například Saicos - wood oil, použít speciální štětec na lazuru. Je to drahé, ale kvalitní, ostatně práce je dražší než dřevo.

Ukázka

montáže na packy ., ale je možné prkna normálně přišrubovat na nosné trámky.

jabraka*

Není co dodat.Massaranduba je dokonalá.Máme ji už snad 12 let a potřebuje jen dvakrát ročně očistit,naolejovat a za pár let odstranit prorůstající třešně,vzrostlé z propadnuvšich pecek.

Je ještě jedna levnější alternativa,stejná prkna z dřevoplastů WPC woodplastic.cz/...

JABRAKA

re4zon
Ja ji mam taky, ale na zastresenou terasu je to zbytecny luxus.
subinamacher*

Moc děkuji za odpovědi a přeji hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]