Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oplechování atiky před fasádou

Od: petera* odpovědí: 7 změna:

Chtěl bych se zeptat, jestli má smysl čekat s oplechováním atiky až na fasádu, Jak mi doporučuje stavební firma? jak mi doporučuje stavební firma? Problém totiž je, Problém totiž je,že spoji mezi EPS, které tam teď jsou, Samozřejmě trošku vody proteče a pak dělá fleky na zdivu. Předpokládám, že by se plech atiky odsadil o plánované zateplení, jestli to je tedy možné..

Děkuji

doplněno 16.05.20 19:00:

Oprava, jde o XPS.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To by měla být věc stavební firmy ne vaše.Pokud vám způsobili škodu, měli by to nahradit z pojistky. Určitě bych se domluvil se stavební firmou, co tam dát alespoň provizorně, než provedou omítkovinu. Možná nějakou vodovzdornou překližku, která se používá na bednění. Možná jen přitížit staré plechy

petera*

Asi jsem to napsal špatně. Nezpůsobili žádnou škodu, už když na atiku dávali EPS, tak říkali, že dokud se to neoplechuje, těmi spoji (kde jednotlivé EPS desky přiléhají k sobě), se voda asi trochu dostane, ale prostě poteče po zdi venku. Jak jsem řešil v druhém vlákně, fasádu asi letos dělat nebudu, ale tu atiku bych rád oplechoval, aby to bylo hotové. Tzn, přesah by byl kolik je třeba + tloušťka plánovaného zateplení.

Tak velký přesah plechu přes atiku by nemusel přežít zimu. Přijde vítr a co potom? Budete to sundávat zdeformované? Spíš ty dírky v EPS jen zatemujte tmelem, asi bude stačit obyčejný silikon

petera*

No říkali mi, že se pod to dává OSB a to je přišroubovaná. Teď tam jsou EPS co přesahují místy i 20 cm a všechny vichry to ustálo (jsou také přišroubované do věnce, který ne nad atikou).

Jenže co teď - přes zimu by to EPS prý zůstat odhalené nemělo, ale fasádu dělat nemůžu.

EPS se pak před prováděním fasády lehce zbrousí. Ono to vlivem slunce zprašuje a vytvoří se slaboučká vrstva , která se musí odbrousit POkud pod to dáte OSB, tak to tak můžete provést

petera*

Já jsem blb, není to EPS, ale XPS - ten tvrdý, je z toho i podlaha pochozí střechy (máme inverzní skladbu, takže hydroizolace je pod tím).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]