Nejste přihlášen/a.
Dobry den, rekonstruujeme panelakovy byt. Steny jsme oskrabali, strop jsme jen napenetrovali a natahla se vsude perlinka s lepidlem a na to kerastuk. Dnes jsem oprasovala strop a zjistila jsem, ze nektera mala mista na strope jsou duta a asi neco nedrzi jak by melo. Myslite ze to do budoucna bude v pohode?
Ještě jsem si vzpomněl - někdy kolem devadesátek se objevila "omítka" do paneláků. Šedá pasta v igelitových pytlích,nepucovalo se to,jen tahalo nerezovým hladítkem. Nedávno jsem to bohužel potkal,také na stropě. Dolů to nešlo ani po namočení,tak jsem to zkusmo napenetroval a zaomítal. Po týdnu bubliny,praskliny,všechno jsem to musel zbrousit až na panel...
Keraštuk ve větší tloušťce a natažený na malbu i přesto, že jste penetrovali se odfukuje. Takže pokud vám to nevadí vzhledově, tak by se to mělo v malé míře podržet samo. Jestli se to odfukuje ve větších plochách a jsou tam i praskliny, bude lepší to strhnout a štuk udělat znova a po slabších vrstvách a nechat vždy zatuhnout,zatvrdnout a uschnout, než se nanese další vrstva.
Stropní panely bývají většinou duté, aby nebyl panelák hodně těžký. Je to dobře vidět při pohledu na panel z boku, kdy vedou dovnitř kulté otvory. Asi jste se dostali do těch dutin, a to je špatně. Doporučil bych na strop nalepit polystyrenové dekorativní čtverce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.