Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
měnil jsem okno za nové plastové a protože byl mírně jiný rozměr, musela se dodělávat špaleta (polystyrén, fasádní lepidlo). Nyní to potřebuji celé přetáhnout točenou fasádní omítkou, naštěstí je to celé ve výklenku, takže napojení na starou nebude vidět.
- Tečkovaná čára značí dodělávanou část, kde je aktuálně jako poslední vrstva fasádní lepidlo.
- Plná červená čára značí stávající "starou" omítku. Je to rovněž akrylátová točená, drží velmi dobře, takže odstraňovat by ji bylo dost pracné.
Zajímalo by mě, zda musím použít pod novou vsrtvu omítky penetraci a rovněž zda lze aplikovat novou omítku přímo na tu starou, nebo je lepší ji před tím rovněž přetáhnout lepidlem.
Ta nutnost penetrace mě zajímá hlavně z důvodu, aby to pak nevytvořilo rozdílný odstín. Barva nové omítky bude stejná, jako té původní, ale když je kus podkladu jiný (lepidlo), tak aby to pak nedělalo neplechu.
Díky.
Tak snad tu penetraci vysvětlím. pokud máte jako podklad nové šedé lepidlo, a budete provádět nátěr na omítkovinu, penetraci nebudete potřebovat, pokud podklad bude nezaprášený, pevný. Pokud jste to prováděl nedávno, penetraci nemusíte dávat ani na stávající fasádu. Omítkovinu bych pečlivě dorovnal k té stávající a pak sjednotil stejnou fasádní barvou. Při troše šikovnosti to jde.
Ta tónovaná penetrace se dává v případě, kdy dáváte omítkovinu bez nátěru, tak aby se při stáčení, nebo rýhování omítky neprosvítal šedý podklad
Asi se špatně chápeme. Tam žádný přechod nebude. Jde mi jen o ten podklad. Upravil jsem obrázek, aby to bylo zřejmé. červené jsou stávající vsrtvy (omítka a tečkovaně lepidlo) a přes to půjde zcela nová omítka (zeleně). Jde mi o to, aby na nové omítce nebyl barevně patrný přechod podkladu lepidla a staré omítky. Většinou se totiž na internetu dočtu, že přibarvená penetrace je nutná právě i kvůli výslednému stejnému odstínu. Ale zase kvůli takovému kousku se mi ji moc kupovat nechce. Nová omítka bude mít stejnou barvu jako ta stará, ale lepidlo je samozřejmě šedé..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.