Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na panel v bytě

Od: hrot odpovědí: 5 změna:
Zdravím, právě jsem sundal tapetu v panelákovém pokoji (zůstal skutečně jen čistý panel), kde budu trávit nějakou dobu (>3 roky) a přemýšlím nad levnou náhradou za původní tapety. Možnosti jsou zřejmě jen omítka nebo nové tapety...
Slyšel jsem ale o nějaké speciální vnitřní barvě, která se údajně nanáší na povrch a vytváří strukturu, takže bych ji mohl nanést přímo na panel. Poradíte mi, zda něco takového skutečně existuje?
Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ano, jde o strukturovanou válečkovanou omítkovinu. Je to pastózní bílá nebo tónovaná hmota , která se nanese kovovým hladítkem a vytvaruje např. válečkem s kulatými otvory v povrchu, který vytáhne pastu do tvaru pomerančové kůry. Lze provádět i různé jiné experimenty za použití různých jiných pomůcek.

Na povrch panelu vhodné, avšak je potřeba použít silnější strukturu na zakrytí větších nerovností v panelech.

bauhaus.cz/...

jabraka*
hodnocení

2x

Lepením tapet jsem si léta přivydělával k důchodu.V panelácích jsou obyvatelé,vděční za levnou a pěknou úpravu místností.Velmi ekonomická je tapeta rauchfázer Pestrukta.Papírovina je plněna dřevěnou drtí s různou velikoctí zrna.Proto lze rychle získat strukturovaný povrch,který se nakonec vymaluje,bíle,nebo různobarevně.Tapeta se lepí kůlasicky,nejlépe nanesením lepidla na tapetu a po prosáknutí lepidla se položí na stěnu a přihladí.Pruhy se pokládaji těsně k sobě,bez překládání.Pak je stěna naprosto celistvá.Přes rohy se přeloží 1 cm ale přeložka se vytmelí akrylem.

Po zaschnutí se opraví místa nezdaru,nejlépe akrylem.Pokud vzniknou mezerky mezi pruhy.Protože kouty u stropu často praskají,používáme PS okrasné liřta nalepené do koutu.Nakonec se zatmelí i spáry okolo lišt a může se malovat.Výsledek před malováním vypadá následovně:

JABRAKA

Co na panel v bytě
Co na panel v bytě #2

hodnocení

0x
Co třeba obkladovej panel?
Ja ho měl v panelaku na stropě

hodnocení

0x

Možností je hejno. opět tapeta, sádrová omítka či stěrka,SDK stěrka,štuk. a nejpracnější je pak jádrová omítka-štuk nebo opět sdk stěrka.další varianta je "obložit SDK deskami, přetmelit vybílit!

hrot
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]