Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je potřeba silný věnec?

Od: kubik2629® odpovědí: 7 změna:

Chtěl jsem se zeptat, jaká výška vence je minimum? Jednalo by se o zahradní domek 7x3,5m jednopodlažní. Mám představu okolo 10cm, ale teď jestli to není málo/moc.

Předem děkuji za názory a odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Udělejte ho ve výšce cihly tvárnice 25 cm
Buď s věncovkama nebo s bedněním vylozeným polystyrenem na bocích .. proč tak nízký?
hodnocení

nikdy jsem to nedělal a 10 cm mi přišlo akorát, ale jestli se to dělá ve výšce cihly tak to tak udělám

krtek6
25cm je moc... stačí 10cm...zas nestaví bytovku...
hodnocení

Když jsem tuto otázku dal do Googlu, tak mi vyplivl 15cm jako minimum, proto se ptám i zde, protože Google neví vždy vše na 100%

hodnocení

0x

Stadartně i na malé přízemní domečky se dělá věnec na výšku 25cm ,ale u tohoto bych se nebál a klidně si udělal věnec 15cm s řádným vyvázáním armatury v rozích

hop®
hodnocení

0x

Jaká bude střecha? Pokud bude pultová tak stačí 10x10 s armaturou. Pokud bude sedlová, tak aspoň 15x15...

hodnocení

0x

10 c m na výšku postačuje, pokud tam bude jen podélná výztuž a pultová střecha ale pokud bude nad okenními otvory, je potřeba přidat třmínky a ty se do 10 cm nevejdou. Potom těch 25 cm a třmínky budou vysoké 20 cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]