Chci se napojit plastovou kanalizační trubkou kg 150 na kameninovou trubku. U kameninove trubky je napůl zlomené hrdlo. Půjde plastová trubka vsunout do kameniny?
Pokud PVC KG bude také DN150, tak to kameninové trouby DN150 vsunout nepůjde. Kameninová trouba má vnitřní průměr 151mm a PVC KG má vnější průměr 160mm. Potom tedy musíte hrdlo zcela odstranit a použít buď přechodovou opravnou manžetu, nebo použít přechodku Kamenina/PVC KGUS a dát jí obráceně než je běžné (to je ale již trochu "prasárna").
Co myslíte pod pojmem přechodová opravná manžeta? Byl jsem ve velkoobchodech (Gienger, Ptáček) a v lokálních obchodech a nikdo nic takového nemá. Nemyslíte pouze KGU přesuvku? Jediné co by mohlo sedět je dát přechodku KGUS "obráceně" a nasadit přesuvku a jet pak už po vodě. Výměna poškozené trubky totiž je dost riskantní. Je tam spodní voda + se sype podloží, takže vytáhnutí poškozené trubky může zadělat na další problémy.
Manžety sú pohodička. Až na dostupnosť... Ak sa predsa len rozhodnete pre tú prechodku KGUS, uistite sa, že ju na tú kameninu vôbec dostanete. Historické kameninové odpadové trubky ovplývajú určitým rozptylom rozmerov. Párkrát som musel trubku mierne zabrúsiť a prechodku nasadiť bez gumeného tesnenia, inak by som ju tam nenarval. Super práca v šírom priestore paženého výkopu... Zatesnil som to polyuretánovým tmelom - bol po ruke. Vyhovie asi aj medvedie h**no.
Co takhle do kameninové trouby s rozlomeným hrdlem vsunout další kameninovou troubu s nepoškozeným hrdlem a kolem poškození obetonovat a KG vsunout do hrdla přidané trouby? Záleží na tom jestli na to máte místo
Odříznul jsem zbytek hrdla, nasadil jsem obráceně přechodku KGUS, na kterou jsem dal přrsuvku, abych pokračoval po vodě. Těsnost i odtok mi dokonale vyzkoušela spodní voda. Ono to je stejně standartní řešení,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.