Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jako velkou "díru" v realu potřebuje vestavná 45 široká myčka? Co jsem se díval na myčky tak mají hloubku 55 cm (nejčastěji) + to co má přední dekorační panel - ale pro montáž potřebují 58+ cm. Mám standartní linku - korpus skříněk ma 57 cm, tloušťka dvířek je 1,5 cm, kuchynská deska ma 60 cm - čili mám přesah desky nad skříňkami 1,5cm.
Jak se to teda ma vejít do standartní skříňky?
Navíc vzadu je pak příprava na myčku (zasuvka 1,5cm tlouška + když se do toho zapoji ta elektrická šňura tak to ma tak 4 cm) cili celkově bude mít ta myčka se zapojenim a krytem dveří 60,5 cm - to je víc jak hloubka desky, která je 60cm...
Jak se tedy tam ta myčka má vejít, aby nečouhala nad ostatní skříňky a troubu? - nebo nám tu linku a elektrickou zasuvku na myčku udělali blbě?
Stadnardní myčka se do standardní kuchlinky vejde. A připojení myčky na vodu, odpad a elektřinu dá za myčku jen dement - pak je jané, že to tam překáží - VŽDY se připojení myčky dává do vedlejší skříňky !
zasuvka je zhruba uprostřed te skříňky (nebo tam mozna už byla, byla to novostavba), kde bude myčka. Koupili jsme to uz se zařízenou kuchyní s tím, že nám řekli, že je to nachystáno i na myčku, když budeme chtít. Moc jsem to tenkrat neřešili, protože byt se do ted pronajímal a myčka nebyla potřeba, ted se tam stehujeme a zena uz mycku chce...
Takže asi tedy to nebylo na tu mycku nachystáno spravně...
ja vim, že skřiňka ma jit pryč...
Za šuplikama mam zasuvku pro el, troubu. a zasuvku a vypinač pro varnou desku.
Trouba ma přikon 3,4kw, a okruh ma jistic jen 16a (nebo je to standart no) takze do toho stejně myčku zapojit nemůžu ale asi nejakou kvalitni prodlužovačkou vytahnu myčku ven z linky a zapojim na zasuvku co je hned vedle linky (je to samostatny obvod pro zasuvky v kuchynske lince) takze tam jede obcas jen rychlovarna koven a hodl pokud pojede mycka tak konev pouzivat nebudeme...a začnu poptavat přeloženi te zasuvky (tu zatim vypnu pro jistotu jisticem at je to bezpecvne mit na tom natlacenou mycku.). Akorad se to asi bude blbe delat, pač rozebirat kvuli tomu celou linku fakt nechci...a hlavne to neni moc kam prelozit...
Na pravo od toho mista pro mycku je trouba, takze za ni to dat nemužu, to bych to pak vypnul jen tak, že pokažde odpojim a vytahnu troubu... na levo je už dřez a je tam je zase vedeni vody...viz foto
tam to zkusit prelozit tak sem..to je zhruba soucasna uroven te zasuvky...a doufat, ze tam neni vedeni vody nebo odpadu
Takto to půjde, jen o něco níž. El.vedení půjde volně a krabice se použije na povrch. Možná se kabel dá zasekat pod povrch, nebude to daleko, pár desítek dm.
Zásuvka pro myčku se běžně dává pod dřez, jen z bezpečnostních důvodů nemá být pod vývody vody a odpadu. Dávám ji do výšky 70cm, ve stejné výšce jako roháčky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.