Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Test na okultní krvácení a WC

Od: jeka odpovědí: 6 změna:

Mám poněkud delikátní dotaz: čeká mě test na okultní krvácení, což je taková štětička, která se píchne do mého exkrementu. Dříve jsme měli WC mísu s takovým tím odpočívadlem, tak to nebyl problém. Teď máme mísu, kde to padá přímo do vody v odpadní rouře, což je asi většina WC. Nemáte někdo radu, jak se to v tomto případě praktikuje? Nějaké zkušenosti? Nebo si mám koupit nočník? Děkuju moc za rady:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

3x

Dostanete sadu, která obsahuje vše potřebné. Ampulku s roztokem a tyčinkou, která se natřikrát zapichuje do výměšku a papírový bazmek, který nalepíte na okraj mísy a do prohlubně se vykadíme.

Vše po úkonu se shrne do mísy a spláchne.

Návod přiložen.

hodnocení

0x
Já tedy toto absolvoval 4krat a žádný papírový bazmek jsem nedostal, dělám to tak že do mísy navalim větší množství hajzpapiru, udělám potřebu rychle do toho pichnu a splachnu větším množstvím vody,asi tak.Jo a pichnu jenom jednou pořádně,pak tyčinku otřu a zasunu do té zkumavky.
lipanek

Zde tomu říkají klobouček. wikihow.cz/...

Asi záleží, co Vám lékař poskytne. Pokud šetří, nakoupí to levnější a paciente, poraď si jak umíš.

Naše obvodní zřejmě poskytne pacientům komfornější odběr vzorku, píchnout do vzorku se mělo třikrát, pokaždé do jiných míst.

Těch odběrových přípravků je zřejmě více druhů s různými postupy.

Před 50 lety nám posloužila na vzorek krabička od zápalek. *ee*

id
hodnocení

0x

Nemám vyzkoušeno, ale napadlo mne. 3 igelitové pytlíky od rohlíků nasadit na levou ruku, přidržet jí pod zadkem, první bobek zachytit a druhou rukou odebrat vzorek.

Jak by se to praktikovalo při průjmu, netuším.

I takto se dá

hodnocení

0x
V nemocnici dostal pán na sousedním lůžku zkumavku a špachtličku a poraď si sám.. Taky jsem přemýšlel co udělám až s tím přijdou na mě. Jediné co mě napadlo byl trik s těmi papíry. Naštěstí mě propustili dřív než si vzpomněli tak mi na rozloučenou dali žádanku na kolonoskopii. Ale to už je jiná kapitola.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]