Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce podmmáčeného domu

Od: josepha* odpovědí: 8 změna:

Dobry den prosim o konzultaci a pomoc při kompletní rekonstrukci domu. začal bych asi tim že dum je cely podmočeny jelikož kolem nej protíka potok a kolem domu jsou ruzne přepady a dve žumpy. dum je podsklepen jen z 20% muj postup by byl takovy že bych nechal dum kompletne podřezat i neobytne časti a to asi tak že když nekde budu delat nove podlahy tak at mam izolaci aspon kousek nad nimi podlahu bych pokryl lepenkou a spojil s izolací pak bych kladl polystyren podlahove topeni betonovou desku a tam kde bych nezvedal podlahu bych udelal to same a zalil jen treba nivelačkou, pak by byla na rade elektrika topení a voda s tím že bych vevnitr připravil nove odpady na zachod koupelna kuchyn a po dokonžení jadra domu bych je podle času a financí napojil na nově zabudovanou jímku dal od domu a ne skoro pod domem jak jsou ty stavající a s novymi odpady bych zaroven vytvořil i drenaž kolem celeho domu svedenou do jimky a prepad nekam smerem do potoka. akorat nevim jak nejlepe postupovat pri te drenazi jelikož podsklepena cast je asi 1,5m pod zemí v urovni potoka vzdaleneho 3metry a hned vedle je stara žumpa ktera zasahuje i pod jeden pokoj ktera by byla posleze zasypana stejne jako vsechny zbytečne díry. dekuji vam za vas cas a pripadnou radu ci konzultaci dekuji josepha ohu zaslat i načrt ale tady mi to nejak nejde vložit

Rekonstrukce podmmáčeného domu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Celý objekt podříznout a vložit hydroizolaci. Okolo domu vložit drenáž, ale ta odvozdí pozemek, nikoliv vysuší stěny.

Více obrázků, fotek, tak jak jsem psal v emailu

jabraka*
hodnocení

0x

Situace je dosti složitá,aby se to odbylo dvěma větami.V podobné situaci byla dcera,když koupili dům na vesnici s podobnými dispozicemi.Pokud budeš chtít dělat drenážování okolo domu,musíš vědět,že to budeš mít možnost odvést do potoka se slušným spádem.Odpadní kanalizaci svést do stávajících jímek s vložkou proti prosaku.Pokud je na pozemku místo,využil bych ho pro kořenovou čističku.Ta(nebo jiná) je pro kolaudaci domu důležitá.Podlahy v přízemí mohou na hydroizolaci být hotovy dříve než podříznutí,to můžeš pomalu řešit,až zbude čas.Izolaci pak napojíš na podlahovou.Na hydroizolaci podlahy srovnáš betonkem rovinu a na ni 20 cm podlahového polystyrenu.Na něj betonek s karisítí, tvarovku z polystyrenu na podlahové topení a zaleješ anhydritem.Pak povrch plovoučku,nebo sádrovláknité desky a lino,či koberec,nebo dlažbu.

Vidíš,že to je hodně práce a ještě další varianty akce .

JABRAKA

raadek*
Nejdrive bych zacal venku. Vlastne jsem take resil stejny problem, protoze mam potok 1m od baraku. Ten potok budete muset dostat do potrubi dimenzovaneho nejlepe na stoletou vodu. Ja jsem kolem celeho domu vybudoval 70cm hlubokou kanalizaci vzdalenou od domu 30 - 60cm dle moznosti, kterou jsem svedl v nejnizsim miste do potoka. Nastesti mam vyhodu, ze dum stoji na opuce. Teprve po vyreseni venkovniho problemu s vodou bych se zameril na dum. R.
josepha*
hodnocení

no v tom je prave ten oříšek zaklady jsou nejniž u sklepni časti domu a ty jsou asi tak 1M nad urovni hladiny potoka a do potoka to je asi tak 4m a to znamena ze kdys se trochu zvedne voda bude drenažní vyvod pod vodou. a k tem podlaham ty by se delaly na stavajicich pevnych podlahach a zvedal bych je asi tak o 15 cm at se vyrovnam se zbytkem podlah takže jak udelat podlahove topeni teplovodni na 15cm vyšky? udelat hydroizolaci na ni polystyren 12?cm natahnout hadice a zalit asi tim anhidritem jestli to je neco jako lita podlaha? diky

hodnocení

0x

když sem zhlídl ten potok za barákem, už sem ani na nic dalšího nekoukal . . . Možná to asi nechete slyšet, ale asi bych se v první řadě zaměřoval také na sanaci toho potoku resp. jeho břehových hran, protože to vám do budoucna může přinést problémy,a jak víme když kouknete z okna, záplavy moho klidně přijít. To Vám pak bude hydroizolace v baráku víte na co . . .

Rekonstrukce podmmáčeného domu #2
alf*

naštěstí ne z vlastní zkušenosti bych se přidal. Tetě teče po zahradě roky takový roztomilý potůček, stružka, čůrek vody, asi 30 cm široký, místy se i ztratí v trávě. Vždy jsem jí ho záviděl, takové romantické, být na jejím místě udělla bych si tam i rybníček. Od domu ho má asi 10 m a to ještě je dům asi o metr výš. Ani potůček není v úplném dolíku ale od něho do dna údolíčka je jistě výškový metr. A pak přišel ten povodňový rok, nevím 2002? a měla v baráku půl metru vody, sousedé také, tak se ta stružka rozvodnila.

josepha*
hodnocení

dekuji za vas cas a odpovedi ale situace se ma tak ze na potok ktery je obecni tudiž neleží na mem pozemku a funguje zaroven jako stoka pro prepady s cele vesnice v lete vysycha a smrdi když zrovna nejsou povodne a hlavne co je duležite nesmi se s nim nic delat ani na vlastni naklady jako treba ho dat do rul a zasypat. a podle toho co mi radite si mam postavit cinskou zed kolem potoka což by bylo asi tak 100m ale voda by se mi tam stejne vlila protoze ta si cestu najde takže bych musel delat dalsich 100m at to mam cele ohraničene a branu a branku asi zabarykadovat pytli s piskem? a to by mi financne narušilo rozpocet i kdyz s takovym tim modernim zidkovym 1m vysokym plotem doplnenym latemi ktery uz ma dnes skoro každy pred svym domem bych se nechal kochat i kvuli tem zaplavam, ale prozatim na to mam metodu tu že sklepni okynka jsou napojena na stojate roury ktere funguji jako pruduch a slouží k tomu at nemame pri povodnich plny sklep vody, i když te spodni se tam v tomto obdobi taky dostane dosti, ale nicmene je tam zabudovane cerpadlo teda v tom sklepe a a voda se žene pres verandu tam a čerpa se ven a to tak dlouho dokud se do baraku tlaci. a tim že bych zvedal na verande podlahu o 15cm nechal bych tam zabudovat nejake roury a pri povodních bych je jen odšpuntoval zapnul čerpadlo a doufal že bude stíhat čerpat

doplněno 19.01.10 15:11:

jde tedy udelat neco vic a co si mislite že je zbytečne s diskuze i to tak vyplyva že bych snad drenaž a novou žumpu vubec nemusel delat?

kejki

Drenáž funguje furt, stoletá voda je vzácná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]