Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím natřít polykarbonát proti slunci, zevnitř

Od: ola® odpovědí: 7 změna:

Čím natřít z vnitřní strany zastřešení pergoly z polykarbonátu? Pergola je na velice slunném místě a potřebujeme ji ze stropu zastínit. Na šikmé střeše je polykarbonát, chtěli bychom ho z vnitřní strany pergoly natřít nějakou černou antracitovou barvou. Jakou použít? A také jak to bude vypadat vzhledově z venku? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nedoporučuji, nebude to vypadat dobře (bude to flekatý) a polykarbonát se bude přehřívat a degradovat.
Lepší je pod ním na trámy napnout ocelové lanko a zavěsit látkovou markýzu.
Dá se to stáhnout na stranu na zimu a máte světlo. V létě zase zatáhnout a je chládek.

doplněno 12.05.20 13:54:

Nebo pokud je už polykarbonát v horším stavu a čeká Vás výměna.

multiplast.cz/...

re4zon
hodnocení

2x
Nalepte tam folii na okna aut, delaji se od 5÷ az do 95 pruhlednosti. Uv a teplo odfiltruje a bude tam videt, navic se nezacne loupat jako nater a jde normalne odstranit.
ola®
hodnocení

super děkuji, to mne nenapadlo.

re4zon
Neni za co. A jeste poznamka, kupte radeji kvalitni (3M, Suntek), at tam nejakou dobu vydrzi, levne cinske jsou za par let pryc, znackova vydrzi 10 let a vic. A pruhlednost temer nesouvisi s propustnosti tepla a uv zareni, takze si kupte odstin jaky vam vyhovuje z hlediska stineni.

Myslím, že cena odradí. Nic levného.

hodnocení

0x

Černou? To bude ještě víc přitahovat. dělá se "stínící barva "pro tyhle účely,ale viděl jsem jen bílou nebo světle modrou

diskont-zahradkar.cz/...

hodnocení

0x

Příště použijte rovnou vlnité desky s UV filtrem v kouřové barvě, přímo určené pro tento účel. Mám je několik let a je to bezva. Výhoda je, že to stíní, ale zároveň je to průsvitné a není pod pergolou tma. Něco takového, jako zde. Je tu dost velký výběr. Já mám ten trapez.

doplněno 13.05.20 00:56:

Chápu, že vám to v dané chvíli moc nepomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]