Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace vody v paneláku

Od: pletiplot® odpovědí: 17 změna:

Ahoj,

instalater mi tady provádí instalaci rozvodu vody. ze stupačky mi připojil baterie takovou tou pancéřovou hadicí. Viz foto. Je to normální postup? Není lepší to dělat napevno? Říkal mi, že tohle budu muset měnit jednou za dva roky, na to se mi nechce myslet. Rekonstrukci na zděné jádro sice asi někdy udělám, ale rozhodně ne nějak v dohledné době, nejsou prachy a tohle mi stačí.

Marek

Instalace vody v paneláku

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

2x

Možná to tak vypadá jen na fotce,ale já tam vidím čtyři místa,kde to praskne,ve tři hodiny ráno... To překřížení a ty oblouky u vzduchotechniky - je tam dotyk? Ten kus molitanu tam je proč? A moc se mi nelíbí ta spodní hadice,není zkroucená? Já bych to v jádru nechtěl. Řekněte někomu,ať pustí prudce vodu a dívejte se,jak se ty hadičky nepatrně pohnou. A pokud se dotýkají,poškodí se...

hodnocení

Díky za rady. Zkroucené to nejspíš není, jen se odlepuje etiketa, ale prověřím. Kus molitanu tam byl už předtím, žádnou funkci zřejmě nemá. Překřížení je bez dotyku, je to v různé výšce, se vzduchotechnikou možná dotyk je, prověřím.
Kde vidíte ty místa "kde to praskne"?

berger*

Překřížení těch hadic,dva oblouky,pokud se dotýkají vzduchotechniky a ta spodní hadice mi přijde zkroucená,zploštělá... Ale píšete,že se to nedotýká,tak snad to vydrží...

hop®
hodnocení

1x

Je to sice mírně "neprofesionální", napevno by to bylo lepší, jen samozřejmě dražší. Dešní flexihadičky vydrží daleko déle, máte je u téměř všech stojánkových baterií nebo jako přívod k WC nádržce a jistě je po dvou letech neměníte...

Proč by to napevno mělo být dražší? protože to instalatér dělá o 10 minut dýl a spotřebuje o 1 m trubky víc?

Záleží na kvalitě hadičky. dělají se "ježky" za vodoměr - kostka s 5 vývody která se napojuje jen hadičkama . Pochybuju že by to někdo dělal na 2 roky

hodnocení

0x
Na myčku a splachovač jsem si je dal taky, přes zeď a už tam jsou víc jak dva roky. O hodně déle...
Já tam žádné extrémní oblouky nevidím. Co je potom tohle? Drží již sedmým rokem
Instalace vody v paneláku #2

jabraka*
hodnocení

0x

Dnes se přípojky ze stoupaček ani jinak dělat nedají.Roztažnost při změnách teploty je taková,že přípojka se může v jádře pohybovat nahoru,dolů i ocentimetry,Co by to udělalo s pevně připevněnou baterií,není třeba ani pomyslet.

JABRAKA

hop®

Pokud se renovuje bytové jádro, rozumný instalatér tam NIKDY nedá flexihadičku. PPR trubky jsou natolik pružné, že případný pohyb stoupačky vyrovnají...

hodnocení

Není to renovace, je to jen výměna železných trubek za plastové, protože železné původní praskly (kolaudace 1992). Renovace jádra kompletní je v plánu, ale termín "neurčito". Až bude finální renovace, půjde to do zdí, s touto informací mi to ten instalatér také předával.

hodnocení

0x

Jsem slepý, kde tam je uzáver pro studenou a teplou vodu?

nov

Asi nad vodoměry, které nejsou v záběru...

hodnocení

Jsou vlevo mimo záběr.

ccc*
hodnocení

0x

Nic na tom provedení nevidím špatně. Chce to být míň vylekaný, co komu kdo nabulíkuje. Hadičky dávám taky, a ještě se mi nestalo, že by někomu prasklo. A dotýkají se mnohem ve větší míře, tohle je v pohodě.

lamela*
hodnocení

0x

Dlouho jsem nemohl ´´tutentu´´ moji fotografii nalézt.Proto ji sem dávám až nyní,ale to už,odborná diskuze skončila.Takhle jsme to uměli my.Je to už 20 a více let.Doba pokročila a přeje k pokojovým instalatérům :)

Instalace vody v paneláku #3
lamela*

Foto pro povšimnutí .Včerejší výměna umyvadlové stojánkové baterie.Naštěstí upadla z umyvadla dřív než praskla hadička ... Kolik už bylo vytopených bytů kvůli těmto nekvalitním věcem.Dříve byly tyto baterie vybaveny mosaznými trubičkami a instalatér to musel umět přesně zaměřit a prípojit.Dnes?

Instalace vody v paneláku #4
Instalace vody v paneláku #5
ccc*

Lamelo, jak to máš přitáhnutý ty plast.trubky hned nad "T" kusem /odbočkou/ tou pásovinou, tak to tam trochu povol. Velice to tam pak praská. I když tam je pod tím kus rozřízlý trubky z plastu. Tady u nás se pak vyměňují raději celý stoupačky. Lepší to dát do kulatých úchytek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]