Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
instalater mi tady provádí instalaci rozvodu vody. ze stupačky mi připojil baterie takovou tou pancéřovou hadicí. Viz foto. Je to normální postup? Není lepší to dělat napevno? Říkal mi, že tohle budu muset měnit jednou za dva roky, na to se mi nechce myslet. Rekonstrukci na zděné jádro sice asi někdy udělám, ale rozhodně ne nějak v dohledné době, nejsou prachy a tohle mi stačí.
Marek
Možná to tak vypadá jen na fotce,ale já tam vidím čtyři místa,kde to praskne,ve tři hodiny ráno... To překřížení a ty oblouky u vzduchotechniky - je tam dotyk? Ten kus molitanu tam je proč? A moc se mi nelíbí ta spodní hadice,není zkroucená? Já bych to v jádru nechtěl. Řekněte někomu,ať pustí prudce vodu a dívejte se,jak se ty hadičky nepatrně pohnou. A pokud se dotýkají,poškodí se...
Díky za rady. Zkroucené to nejspíš není, jen se odlepuje etiketa, ale prověřím. Kus molitanu tam byl už předtím, žádnou funkci zřejmě nemá. Překřížení je bez dotyku, je to v různé výšce, se vzduchotechnikou možná dotyk je, prověřím.
Kde vidíte ty místa "kde to praskne"?
Je to sice mírně "neprofesionální", napevno by to bylo lepší, jen samozřejmě dražší. Dešní flexihadičky vydrží daleko déle, máte je u téměř všech stojánkových baterií nebo jako přívod k WC nádržce a jistě je po dvou letech neměníte...
Dnes se přípojky ze stoupaček ani jinak dělat nedají.Roztažnost při změnách teploty je taková,že přípojka se může v jádře pohybovat nahoru,dolů i ocentimetry,Co by to udělalo s pevně připevněnou baterií,není třeba ani pomyslet.
JABRAKA
Pokud se renovuje bytové jádro, rozumný instalatér tam NIKDY nedá flexihadičku. PPR trubky jsou natolik pružné, že případný pohyb stoupačky vyrovnají...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.