Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem se přestěhoval do bytu, kde je teplá voda řešena dodávkami z teplárny. Přesto mám menší problém, ať už otevřu jakýkoliv kohoutek na teplou vodu, tak vždy trvá 3-4 minuty (stopoval jsem to), než začne téct na pocit příjemně teplá voda. Předtím teče nesnesitelně studená, taky jsem si všiml toho, že teplá voda má o dost menší proud než studená. Pro dokončení popisu je to byt ve čtvrtém patře ze čtyř. Neví někdo čím by to mohlo být? Zkusil jsem opakovaně otevřít a zavřít přívody vody - nepomohlo, víc znalý v tomto oboru nejsem.
Moc děkuji za jakýkoliv nápad
Mrknětě na stoupačky, jestli jsou tam dvě trubky (studená a teplá) nebo tři (studená, teplá tam a teplá zpět). U několikaposchoďového domu zásobovaného teplárnou by určitě měla být zajištěna cirkulace, aby byla teplá voda hned dostupná v celém domě.
Na to už jsem se díval a jsou tam jen dvě - studená a teplá. Taky jsem přemýšlel, jestli to nemůže být způsobeno prázdným bytem o patro níž, ale i tak by se voda měla odpustit rychleji ne?
Problém může být v nějaké termostatické baterii nebo baterii s bidetovou sprškou. Studená voda mívá vyšší tlak než teplá z dálkového rozvodu, a baterií studená voda protéká do přívodu teplé vody a je ji vlastně nutné pak vždycky z kohoutku odpustit. Tuto závadu lze objevit třeba na vodoměrech, pokud jsou v bytech instalovány, vodoměry se pomalu točí i když nepouštíme vodu, ten teplovodní nazpátek. Pokud závada není u vás, bude asi nutné s majitelem projít i ostatní byty a zkontrolovat vodoinstalaci...
Dobrý den. Každopádně to oznamte co nejdříve majiteli (nebo pověřenému správci). Teplá voda je několikanásobně dražší než studená a odpouštět 4 minuty teplou před každým sprchováním by se Vám mohlo citelně prodražit. Jak už naznačil rádce martincakl, do 30s po otevření ventilu musí vytékat voda o teplotě 50 až 55 stupňů, při odběru ve špičce minimálně 45 stupňů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.