Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Rád bych koupil na zahradu čerpadlo. Nejlépe co nejlevnější..
Hloubka studny cca 5m a potřeboval bych aby to mělo tlak tak na cca 25metrů..
Stačilo by něco takového lidl-shop.cz/...
Nebo co by jste doporučili? Děkuji.
Podle mě to nebude dobře fungovat. To čerpadlo má výtlak 7m, což při hloubce studny 5m nedává moc rezervu, podle mě to bude jen prostaticky čičúrat.
Já mám stejně hlubokou studnu, nahoře mám Hecht a jsem s tím spokojen
funguje to i na kyvné postřikovače, tlaku dost.
Prosím Joudic, kdybyste mohl svůj odborný a fakty nabitý příspěvek poněkud rozvést.
Já mám tyto čerpadla dvě, jedno doma, druhé na chalupě a obě fungují už let bez potíží - a najednou se dozvídám tak zdrcující pravdu
Zkuste prosím několika odbornými argumenty podpořit Vaše tvrzení ...
Je pravda že hecht má nějaké výrobky špatné.. Ale zrovna na čerpadle není co pokazit.. aspoň podle mě :D
Přesně! Čerpadlo na zalévání zahrady nemusí být nejdražší model - osobně považuji za velice dobré naše Sigma SVA, ale stojí slušný ranec na to, abych s ním zalíval občas záhony a pod. . Proto jsem sáhnul po lowend stroji - a nelituji. Poměr cena/výkon velice slušný, samo si nasaje, nikde z něj nic nekape, vody dá dost, tlak velmi dobrý.
moje odpoved tykajici se hechtu tu je od 2015 a byla uplne stejna otazka.. rikal jsem tehdy, ze je to ten nejvetsi lowcost (to same jak fieldman), a ze na cerpadle neni upe moc co zkazit, a ze uz ho mam 1.5 roku, samozrejme umrelo hned za pul roku, tzn za 2 roky a ted hnije pohozene u kompostu... to je osobni zkusenost, na zbytek vam staci google proc Hecht ne, vyjimka potvrzuje pravidlo
To kalové ne, to je na odčerpávání, nemá tlak. Jen pozor na to, že samotné čerpadlo, ať už povrchové nebo ponorné, pojede pořád, dokud ho nevypnete. Takže voda poteče pořád a nemůžete si na hadici dát pistol. Pokud by se mělo čerpadlo pouštět automaticky jen při odběru vody, musel byste mít vodárnu a nebo automat. To už je větší investice. Záleží, k jakému účelu to chcete.
Z čeho usuzujete, že na povrchové čerpadlo nelze dát postřikovací pistoli? Mám ji na obou čerpadlech, používám, není absolutně žádný problém. Samozřejmě nenechávám běžet čerpadlo s uzavřeným výtlakem hodinu, ale nějaké minuta mu nemůže ublížit. Mluvím, pochopitelně, o odstředivém čerpadle
Dobrý den
Mám tohle: vodatex.cz/...
Ze studny po rovině je mi schopno hadicí dlouhou cca 200 m naplnit vzdálený 200l sud, nabízeli mi ho ve dvou provedeních se spodním a horním sáním.
Jde to také řešit oklikou.Pořídit si levnou kalovku,která s malým tlakem naplní větší nádrž.Z té připojit dvou,či třístupňovové čerpadlo.Takto řeším zalévání na zahradě.Nemusím investovat desetitisíce.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.