Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastínění šikmé střechy polykarbonát, pergola

Od: ola® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím, jak zastínit polykarbonát na téhle pergole? guttashop.cz/...

Existuje nějaká roleta, vedená po bocích, nebo něco, co by se nějak dalo uchytit zevnitř pod strop a neplandalo to? Pergola je velká 5,46x4m a potřebovali bychom zastínit , alespoň polovinu plochy. Nebo snad nějak upevnit na polovinu pergoly plech (satjam)? Jak? Poraďte.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jednoduše můžete zastínit pergolu zevnitř pod stropem stínící plachtou (vyberete si barvu), upevněnou pomocí šňůr (lanek) k rohovým sloupkům - stojkám. Další možností je zhotovení posuvného stínění,

něco jak toto , berte to jako vzor. Případně

další nebo i

tento , v hliníkových profilech;

tady krok po kroku , amatérsky...Ještě mne napadá, že ve vašich "krokvích" jsou ve spodní části drážky..zkuste je změřit, drážka je 6,80mm, pak je tam obdélníkový otvor (ten zmeřte), byly by v něm plastové vodící elementy... a nebyly by třeba vodící nerezová lanka, jak ve videích...

doplněno 11.05.20 19:23:

Tady ten profil

Zastínění šikmé střechy polykarbonát, pergola
ola®
hodnocení

Děkuji, ten baldachýn je zajímavý, ale jsme tak trochu na výduchu, je tam dost větrno. Napadla nás, ještě varianta natřít zevnitř ten polykarbonát, nějakou barvou, která by to zastínila, třeba antracitovou, v barvě hliníkové pergoly. Potřebujeme zastínit jen polovinu, kde sedíme, cca 4x4m, zbývající 2m, bychom nechali čiré, je tam pod tím okno.

Prosím, jako barvu použít na polykarbonát a je to reálné?

Jedna z mála barev na polykarbonát akrylmetal.cz/...

Ale barvou bych to v žádném případě neřešil, nesplní to váš požadavek...to by profi firmy neřešily stíněním "látkou", ale použily by barvu

hodnocení

1x
Pokud máš trpělivost a dost času a prostoru, je tu další možnost.
V současnosti použít některé způsoby, navrhované kolegy. Je to hned.
Já vsadil na čas. Šikmá skleněná střecha měla chránit část plochy určené k posezení a také pro vstup do domu ze zahrady proti dešti, sněhu a slunci. Od počátku pomáhal slunečník.
Zasadil jsem pár kořenů vinné révy. Vyvazoval svislé výhony po konstrukci, další léta na lanka pod sklem. Nůžky a žebřík pomohly tvarovat strukturu.
Za pár let zarostla celá šikmá plocha pod sklem - 7 x 2 metry, po čase ještě jeden metr do šířky, bez skla.
Je pravda, že stín jsme měli až po olistění, ale bezva posezení pod střapci hrozna, stačilo natáhnout ruku a mlsat, také hra stínů a paprsků potěšila.
Nevýhody - plno listí na podzim. Na dlažbě pod hrozny sem tam pozůstatek od hodujících ptáků. Probírka výhonů, hroznů většinou ze žebříku.
Po třiceti letech jsem to vzdal. Kolena, i ruce furt nahoru. Víno zlikvidoval, drátěné sklo rovněž, i tak bylo už sem tam popraskané. Vše nahradil lexan, probarvený ve hmotě. A větší slunečník kryje nízké sluníčko.
Zastínění šikmé střechy polykarbonát, pergola #2

h0042*
hodnocení

0x

Uchyť tam rákos,prodává se v rolích.

hodnocení

0x

Já jenom malou radu. Pokud uděláte jakýkoliv zásah do konstrukce pergoly můžete mít kdyby se něco stalo, problém s uplatněním záruky.Já bych se přikláněl k nátěru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]