Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BOJLER 120L pro 3 osoby?

Od: dado odpovědí: 21 změna:

Dobry den preji,je dostacuici 120l bojler pro 3clenou rodinu?bojler bude zasobovat jak koupelnu tak i kuchyn,nebo doporucujete jeste pri instalovat prutokac.dekuji a preji hezky den DADA

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jesse*
hodnocení

3x

To dost záleží na tom, jak dlouhý máte rozvody teplé vody po domě...Jiné to je, když je to např. na společné stěně mezi koupelnou a kuchyní, takže rozvody jsou krátké a jiné to je když jsou rozvody přes půl domu. Ztráty v trubkách se dost projeví. Jsme čtyřčlenná rodina, rozvody bohužel dlouhé a i 180 l je někdy málo.

dado
hodnocení

bojler mame prichycen v kuchyni na zdi a hned za zdi je koupelna takze cca1m trubky do koupelny a as cca2,5m v kuchyni k drezu

raadek*
Take zalezi na tom, jestli se spise sprchujete nebo koupete. Nocni neboli akumulacni proud spina 2x za den a 2x v noci, takze vam 120l bojler bude stacit. R.

hodnocení

3x

Mám boiler 125 litrů Dražice. Za 30 let jsem jen několkrát měl nedostatek vody. Dva kluci + dva dospělí.

karelxii*

né že bych chtěl pochybovat,ale 30 let starý bojlér?*smich*

raadek*
30 let Karle? A co rikate plne funkcnimu bojleru Tatrasmalt z roku 1963? R.
cyril*

Ono je to vcelku logické. Každý si dělá úsudek podle svých zkušeností. Když si koupí šunt, který po pár letech odejde,tak jen těžko věří tomu, že jsou i věci s podstatně delší životností. No a když vlastní zkušenosti chybí, tak se mnohdy dá na zaručené příhody z hospody nebo jiných ověřených informačních kanálů. *frajer*

karelxii*

pak jste šťastný to člověk,mě ted odešel 18 let starý bojlér do sběrny*plac*

jesse*

Já loni měnil 22 let starý bojler a i to je myslím slušná životnost

klidně pochybujte a divte se, ale nenapsal jsem že mám 30 let starý boiler, ale ...

Neustále kupuji Dražice, boiler mám asi 3 roky, páč jsem vyměnil všechny spotřebiče za máně náročné. Spotřeba proudu klesla z 4000 kWh na 2100kWh.

jesse*

Jaké máte s těma Dražicema zkušenosti?

cyril*

Určitě jen ty nejlepší - vždyť sám píše, že je kupuje neustále.

Doufám sousede, že to berete s nadhledem. *placni*

karelxii*

pokud to napíšete touto formou:Mám boiler 125 litrů Dražice. Za 30 let jsem jen několkrát měl nedostatek vody. = dá se to chápat,že máte 30 let starý funkční bojler.Nikde neuvádíte totiž množné číslo! Jinak nic ve zlem

karelxii*
pro Milancukrar :pokud to napíšete touto formou:Mám boiler 125 litrů Dražice. Za 30 let jsem jen několkrát měl nedostatek vody. = dá se to chápat,že máte 30 let starý funkční bojler.Nikde neuvádíte totiž množné číslo! Jinak nic ve zlem

karle,

rodiče instalovali ohřívač v roce 1973 ... a pro "transkrystalickou korozi" *smich* ( v místě obliny prolisu víka ) ... jej - v roce 2006 - vyměnili - tj. po 33 letech.

Jen matně si vzpomínám, že označení toho bojleru bylo tuším "OV - 160" ( o obsahu 160 litrů ) ... výrobek Kovodělu M. Písek.

Pokud vím, tak dnes už ta firma ( v původní podobě ) neexisuje, ... patrně proto, že nepatřila vůbec mezi firmy špatné ... a proto také o ni byl celkem velký zájem, ... až se ji podařilo úspěšně zlikvidovat? *nevi*

hodnocení

2x

Průměrná spotřeba vody na člena rodine je cca 150 l denně. Z toho bych uvažoval cca o 1/4 teplé vody z bijleru , zož odpovídá asi 37 l teplé vody denně.Při dobrém chodu domácnosti se dá velmi dobře rozvrhnout spotřeba teplé vody , podle potřeby.V den vyšší spotřeby teplé vody na jiné účely než je koupání , koupání odložit apod. Vhodnou organizací v rodině lze optimalizovat spotřebu vody se sníženými náklady.Řekl bych , že bojler 120 l je pro 3člennou rodinu dostačující a jsou i rezervy pro použití menšího bojleru. miro

plaky*

ja som mal 3 roky 80l pre 4 osoby a bolo vzdy dost...nemyslim kupanie ale sprchovanie...teraz mame 2 bojlery =80 na 2 dospelych a 80 na 2 deti 13/18 + kuchuna..a je dostatok...je to individualne...

juvla*
hodnocení

1x

Máme 120 l a stačí. Vždy se stačí dohřát.

jambus*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Já taky plánuji bojler a tak jsem se o to zjímal a je doporučováno 50 litru na osobu.Jak jsem nakoupil,tak jsem prodal.

juvla*

To byste s ní musel i splachovat*smich*. "Normální" rodině stačí ta 120.

xhbg
hodnocení

0x

Na to nejde přesně odpovědět - záleží jaký boiler, rozvody a hlavně jaká rodina ;) Někomu nestačí 200L na hlavu, někomu stačí 20L. Pokud máte myčku, tak se ušetří hodně vody na nádobí.

Odhadem: pokud máte myčku, boiler je poblíž koupelny/ kuchyně, dotápí i přes den a nejste "kačeny", tak 120 bude stačit bez problému. Zkuste odhadnout svojí běžnou spotřebu, to vám hodně napoví. Možná bude lepší větší boiler a ohřívat na menší teplotu - např. 150L a ohřívat na 50°

Osvědčené je do hadice od sprchy dát ucpávku s malou dírkou (plastová destička, dírka cca 2-3mm - musíte vyzkoušet) - pak voda nejde vypatlat, přitom na sprchování to bohatě stačí.

Průtokáč taky není od věci - ohříváte jen to co spotřebujete = oproti boileru je výrazně levnější provoz. Ale chce to minimálně 3fázový 10kW nejlíp s malou zásobou, a nehodí se na tvrdou vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]