Nejste přihlášen/a.
Zahradní domek určitě není třeba zateplovat.Aby něco v něm vlhnulo a plesnivělo,tak by se tam musela dostávat voda v nějaké formě.Hlavně v zimě,kdy se tam nebudete příliš zdržovat,tedy ani vařit a vytvářet vodní páry.Souvisí to s relativní vlhkostí a tvorbou rosného bodu..Nanejvýš bych provedl dodatečně venkovní izolaci míst,kde hodně funguje sluneční záření a otepluje stěny a tím i vnitřek v létě.Takže asi podstřeší a jižní a západní stěnu.Nební potřeba ta účinná jako v obytném domě
JABRAKA
Myslím si, že takový zahradní domek, který je v podstatě na nářadí, je zbytečné zateplovat. Když tam nebudete ani topit, tak to nemá žádný smysl. Zateplujeme stavby pro bydlení. Aspoň já si to myslím. Možná má někdo jiný názor. Pokud ale nemáte kam dávat peníze, tak klidně zateplujte.
Pokud je to jen sezónní stavba určená pro pobyt v létě a bez vytápění, není třeba zateplovat. Zděná stavba díky akumulačním schopnostem zajistí i počáteční pomalé ohřátí interiéru v létě. Co se týče vlhka, nemusíte se bát, protože dobře provedená hydroizolace, střecha a okapy vám vlhko dovnitř nepustí. V jarním období pak stačí pořádně vyvětrat a vymést pavučiny.
Aha,no ale pokud půjdu do porfixu,tak čím vyrovnam venek?čím ho zapravím?jsem si říkal,že dám z venku 3cm eps,perlinkou a fasádu a zevnitř perlinkou s lepidlem ale stěny budou zadusenee ... U toho KB blok by se do tvárnic dával beton a jsou i tvárnice s fazetou takže bych nemusel řešit teoreticky venek ani vnitřek,akorát to betonování...
Řekl bych, že k tomu přistupujete zbytečně moc "vědecky". Není to obytná stavba, tak bych to udělal co nejjednodušší a nejlacinější. Třeba použít Ytong, natáhnout lepidlo, nebo nahodit a naštukovat. A to z obou stran.
muzete mi poradit, jak vyresit venec u pultove strechy? Prikladam obrazek (je z internetu). Venec bude ve stejne rovine zahradni chatkyy a abych dosahl sklonu pulltove strechy, tak na te strane se udela nadezdivka? Samozrejme predpokladam ze ve venci bude zavitova tyc az na nadezdivku, na které bude pozednice. Muze to tak byt? Krytina plech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.