Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úklid sněhu jednoho dumu vs více bytů

Od: nokia321* odpovědí: 13 změna:

Chtěl bych se zeptat, kdo má v dnešní době zajišťovat úklid sněhu před domem kde je více partají.

Řada bytovek spojených do jedné řady a průjezd aut před domem.

Máme službu jako jediný byt na leden, únor, březen..

V domě je 6 bytů.

Jde mi o to jaké povinnosti platí pro nájemníka, ty opravdové dané zákonem ne ty co si určí nájemníci sami.

Díky

doplněno 17.01.10 17:45:

Dodám, že vlastníci bytových jednotek jsme mi nájemníci.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Každý majitel si musí uklidit své. Pokud máte ve vlastnictví pozemek, uklízíte vy, pokud soused, uklízí soused, pokud pozemek vlastní město, tak město!

arimas*
hodnocení

1x

no ano je to obec ale je to trapne .. nechapu proc to neni tak ze si kazdy pred svym barakem udrzuje cisto a poradek :( kdyby to tak bylo narizeno tak je vsude poradek. me by to pripadalo i logicke ze pred svym prahem si uklizi kazdy sam . takhle jak to urcili to bude vypadat tak ze oni neuklidi a tim padem to lidi budou muset udelat dobrovolne zadarmo. kdezto kdyby naridili ze uklizet maji lidi pred svym barakem tak by za to museli lidem nejakou castkou prispivat a to se obcim a mestum asi nechce... HNUS,

slonbonjohn*

A jak k tomu přijdu já, majitel domu a pozemku pod ním, chodník těsně sousedící s domem je města a já kvůli případné nadílce sněhu či námrazy nebudu moci odjet ani na víkend nebo týdenní zimní dovolenou? To si mám někoho najmout, aby za mě uklízel cizí pozemek? To snad ne. Tak, jak je to teď, je to myslím v pořádku. Náš pan primátor to vymyslel dobře.;)

papene*
hodnocení

0x

;)Od 1.1.2010 město-obec

nokia321*
hodnocení

Takže i když vlastním bytovou jednotku? Tak povinost úklidu je na městě?

lidus*
hodnocení

0x

obec pokud je pozemek její, jinak vlastník pozemku.No u nás to obec vyřešila šalamounsky-rozdala cedule že se chodník v zimě neudržuje.Schodiště u paneláku a cestičku k popelnicím dělá firma co se stará o úklid domu. Brno

jesse*

Takových obcí je víc, jsem zvědavý, jak se k tomu postaví soudy při určování odškodného za úrazy způsobené na neuklizeném chodníku. Možná jen přeberou od policie starou známou formulku "nepřizpůsobil rychlost a styl chůze stavu a povaze chodníku"

hodnocení

0x

No, jak psáno výše, zodpovědný je majitel pozemku. Ale jde spíš o potřebu vás všech. Pokud potřebujete mít čisto všichni, dohodněte se na denním střídání úklidu (právě kvůli současnému počasí)! I já nyní uklízím poměrně velkou plochu, ačkoliv to není moje starost. Proč? Nemám se s kým dohadovat, je jen před mým pozemkem a já si nechci natlouct (a nepřeji to ani pošťákům či jiným příchozím) a hlavně chci pohodlně vyjet s autem...

ar*
hodnocení

0x

Ano sníh odklízí vlastník pozemku. Co mně ,ale více zaráží je váš rozpis služeb. Vy máte sluřbu na sních od ledna do března? vy se nestřídáte po týdnu? Tak to lituju ty kteří budou mít službu na sních červenec ,srpen ,září. To aby si snad na ten sních vzali dovolenou;)

slonbonjohn*

Já je nelituju, já bych chtěl být na jejich místě.*smich*

papene*

:DBudou uklízet umělý.

kytka*
hodnocení

0x

Neumím si představit,že budu koukat z okna a čekat jestli mi někdo přijde uklidit chodník,*bum*budu se rozčilovat,že mi to neuklidili? No je to všechno v lidech ,jak se k sobě chovají a jak se dohodnou. Spolehat na druhé se mi nikdy nevyplatilo. *tuc*

hodnocení

0x

Já uklízím sníh v práci, trošku před domem, za domem k popelnicím. Pak dojedu na chalupu a tam taky sníh. Už jsem zlomil hrablo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]