Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřezová páková baterie,

Od: autobus® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den ,

mám problém oddělat ze stojánkové dřezové bateri ovládací páčku. Zajišťovacího " červíka " jsem odstranil páčka i při násilném pokusu o sundání drží. Vyzkoušel jsem ocet na rozpuštění vodního kamene napřed i m.d. sprej stále nic Potřebuji vyměnit kartuš ale asi to skončí výměnou celé baterie, nebo zná někdo jak si poradit? Dík za dobrou radu Olin

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ccc*
hodnocení

2x

Buď použít větší sílu. Nebo to dělám tak, že naproti madla páky zespodu dám šroubovák a zároveň začnu zvedat jak madlo baterie i šroubovák nahoru. Většinou se to povede sundat. Jinak se celá baterie vyhodí.

hodnocení

2x

Zanešené baterie stáří +- 10 let vyměňuji celé. Vodní kámen znemožní demontáž a kde použijete větší sílu, tak mnohdy jde o nevratné deformace. Slušnou dřezovou baterii pořídíte cca kolem 1000 Kč.

hodnocení

1x

Ano, vyměňte to celé. My jsme teď měli něco podobného. V kuchyni ta pákovka napřed kapala, pak to šlo hrozně lehce / a pořád kapala/, takže jsme koupili novou a dokonce stála jen 750 korun, protože to bylo u firmy, která je i instaluje. Ovšem o kvalitě hovoří to, že v dolní části domu , který jsme dělali kdysi před 36 lety, pořád slouží staré pákové baterie, které tenkrát byly novinkou a stály 1500. Nahoře bydlíme 15 let a v koupelně máme už druhé a v kuchyni třetí pákovku.

mak*
hodnocení

0x

Co nejde silou, jde větší silou :). WD spej, trpělivost a síla. Konec konců i když kartuši zničíte, stejně ji budete měnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]