Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, hodně jsem to tu pročítala a zajímala se o všechno, co se týká kuchyňských spotřebičů. Zařizujeme s přítelem kuchyň (od truhláře na míru), a máme omezené finanční prostředky na spotřebiče. Nemáme zkušenosti s tím, jaká značka je dobrá - vím, že je to kus od kusu, ale určitě jsou některé poruchovější než ostatní. Určitě nechceme Candy, Beko, Ariston, Baumatic. Na Siemens nebo Bosch bohužel nemáme, a teď co z toho zlatého středu? Prozatím jsme vybrali Fagor, a já bych se ráda zeptala co nejvíce z vás, co si o tom myslíte? Tady jsou odkazy na jednotlivé spotřebiče:
patro.cz/... mikrovlnka - stačí základní funkce s digitálním displejem
patro.cz/... trouba - zatím nepeču, takže spíš co nejjednodušší ovládání, abych se to naučila
patro.cz/... digestoř - přemýšlím, jestli není zbytečně hlučná
patro.cz/... myčka - to bude první myčka, takže nevím, co čekat
patro.cz/... indukční deska - to by mě zvlášť zajímalo, jak pohodlné je ovládání, jak se na ní vaří...hrnce budeme kupovat, takže volba indukce byla jasná, sklokeramiku bych nechtěla ani za zlaté prase
patro.cz/... a lednička, ta už není Fagor. Tam se snad nic až tak pokazit nemůže.
Díky všem statečným, kteří to dočetli až do konce a přesto ještě najdou sílu na odpověď
Subjektivně:
Fagor sklokeramickou desku jsem pořídil rodině před nějakou dobou a bez problémů. Známí mají desku i troubu Fagor a taky bez problémů. S myčkou od této značky však potíže měli a to opakovaně, ale je to pouze jedna zkušenost, takže možná natrefili na špatný kus.
Objektivně:
Při svém výběru ledničky jsem se ptal u více prodejců a jako nejspolehlivější značka vyšel Liebherr, který patří mezi dražší. Z levných značek absolutně nejspolehlivější Electrolux, který je údajně spolehlivější než Siemens a Bosch. Pořídil jsem do rodiny už dva kousky kombinace a zatím maximální spokojenost. Přemýšlel jsem o Bošce (alias Siemensu) pro druhý rodinný kup ledničky, ale mé zkušenosti se značkou Bosch v posledních letech mě donutily zůstat věrný Electroluxu.
Pouze citace z jednoho nadčasového filmu: "Ať je to Rusko nebo Amerika, stejně je to Tchaiwan ", a o tom to dneska je. Už skoro vůbec nezáleží na značce, stejně je to MADE IN EU, a kde se to montuje, se nikdo nedozví. Důležitá je záruka 2 roky, lepší je delší, a hlavně, aby to mělo u nás v Česku pozáruční servis. Teprve potom můžeme přemejšlet nad "A", "AA", "AAA" třídama, aby nás to nesežralo... Jinak, trošku se odvařím se svým názorem, že místo na myčku je jasně dané - před napuštěným dřezem...
Nevyjádřím se k jednotlivým přístrojům, ale mohu konstatovat, že jsem uvedenou značkou (v nerezu) vybavil kuchyni v roce 2002 a doposud nenastal jediný problém, ačkoliv je tato kuchyně v každodenním provozu. Snad jen u digestoru bych zdůraznil, že není až tak důležitý typ, jako správné provedení jeho odvodu! Hodně štěstí!
Já souhlasím s názorem strejc. Jen chci říct, že bych spotřebiče určitě nekupovala přes internet. Pracuji 8 let v kuchyňském studiu a nedoporučuji přes internet. Jeden hlavní důvod je ten, že pokud se stane porucha je velký problém sehnat opraváře. Je lepší je koupit někde kde vám drží pozáruční servis. Něco se stane a zavoláte do studia a oni to zařídí. My to tak děláme normálně. Lidi to mají bez starostí.Píšete, že si kuchyň necháváte dělat u truhláře, převážně oni mají taky nějaké kontakty. Zkuste se zeptat jeho. Jinak zn. FAGOR je opravdu zlatý střed. Musím říct že zn.FAGOR má opravdu velmi malou poruchovost. Prodáváme je denně a nemáme s tím žádný problém. Nedívala jsem se na odkazy které spotřebiče jste si vybrala, ale opět se vrátím k tomu, že lidé co pracují v kuch.studií vám poradí co jak. Můžete si ty výrobky vytisknout a jen pro zajímavost si nechat od prodejců říct výhody a nevýhody. Kolikrát to člověk ani neví na co všechno je. Proto prodejci jezdí na školení, aby vám dokázali všechno říct. Říkám jen z vlastní zkušenosti, já vím že ceny na internetu jsou nižší ale pokud chcete vestavěné spotřebiče je opravdu lepší přes někoho je koupit. Někdy máme ceny nižší než na internetu a také děláme klientům velké slevy. Uvidíte sama jak se rozhodnete. Ale Fagor je dobá volba.
to se dozvite jedine od znameho co pracuje v datartu,electroworldu,kasa.cz nebo podobnem obchodu, kde vam muze rict presne kolik procent vyrobku je vadnych a jak. Tady si myslim dostanete spise jen subjektivni nazory a nic statistickeho co by melo pro vas vyznam. A samozrejme je lepsi nekoupit si vse u jednoho vyrobce pokud teda nedava mnozstevni slevu, kazdy je dobry na neco, pochybuju ze napr zanussi dela nejlepsi lednicky i mikrovlnky. A taky zalezi v jake cenove kategorii, znacka1 muze byt nejlepsi v lednickach do 8000 ale znacka2 nej v lednickach nad 20000
Nechápu "sklokeramiku ani za zlatý prase" - desku budete mít sklokeramickou, takže údržba bude stejná. A teď co mám rychloplotny, mi to přijde v pohodě. Mám rád varné sklo i pánve Tefal (i jiné AL nádobí), a to na indukci nejde.
Díky, na vaši odpověď jsem byla docela zvědavá, protože jak jsem pochopila, děláte někde v oboru. A co byste mi tedy doporučil? Určitě je každý výrobce dobrý na něco, ale když bude vidět mikrovlnka, trouba a digestoř, tak aspoň u toho aby byli stejní výrobci, aby se nelišila barva nerezu. Jinak k čísi poznámce, že sklokeramiku ani za zlaté prase - mám na mysli pomalou sklokeramickou varnou desku, u které bych dřív zešedivěla, než uvařila
A děkuju všem, kteří se vyjádřili, cením si toho!
doplněno 18.01.10 10:48:To je určeno uživateli hangar...
Pokud vás nekouše tak si vemte AEG to zpracování je na úrovni, a když už něco křapne do 14 dní máte v ruce i zapinací knoflík..no když vezmu v potaz, že takový hlavní mycí čerpadlo do bosháka j na cestě už tři měsíce..heh lituju všechny co maj doma bosh a nedej bože něco jiného než pračku tam lze lecos dopasovat...a pokud vás kouše Vemte elektrolux, je sice pravda že to hliníkové držadlo u aeg vydrží víc ale zase za plast se tolik neplatí..s Pozdravem Adam.
Presne s temihle spotrebici zkusenost nemam, ale mam uz hodne let pracku Fagor a funguje skvele bez jedine zavady, takze bych se toho asi nebala. U kuchynskych spotrebicu zustavam u Electroluxu, ty se mi taky osvedcily jako spolehlive, takze postupne dovybavuji dalsimi
Napsat nebrat Fagor může akorát ten co ho nikdy nevyzkoušel...
Fagor je španělská značka a narozdíl od Siemense (Bosche) se nevyrábí v Polsku, ale Španělsku
Mám doma kuchyni od Fagoru... a jsem zpokojený... je jasné... že se může vyskytnout problém všude...
no já jsem vedl obrovskou prodejnu s elektrospotřebiči a na fagor fakt lidi dost nadávali reklamaceček bylo také dost - ikdyž většina reklamací jde přímo do servisu a nevrací se na prodejny.
Já mám doma gorenje a jsem spokojený zatím všechno šlape jak má.
Máte pravdu, nezkoušel jsem ale několik let je opravuji, myčky, pračky..jo no asi nevím co to je za šunt, klaním se letitým odborníkům... ještě že takoví na poradně jsou..
Mistře, kdo vám dal patent na určení toho, co je šunt? Praxe? Několik let je kolik? Umíte si v domácnosti opravit něco jiného, než vámi uznávané značkové výrobky?
Nenadávejte opraváři, říká svou zkušenost, už tu radil mockrát, takže víme, že není na prodeji AEG závislý
Asi opravy několika výrobků denně a to různých značek, defakta si opravím doma vše co funguje s vodou(vyjma trubek, na to je soused), elktrické výrpbky na 230 sem snad kuchal všechny a oprava zkončila zdárným koncem, včetně pájení kondíků do základní deskyPC(nekonec nebylo co ztratit) a jednou jsem pižlal mikrák z mobilu opět mikropájkou.Na závěr, nové věci prodávám, staré odebírám a vím co komu a jak a kolik let sloužilo a jak to vypadá zevnitř, také vím že i jedna naprosto neznámá a levná, nehezká značka prodává uvnitř velmi kvalitní kávovary, které by stčily do vrecka i ty slavné NescaféMaty.
zdravicko mame doma mycku fagor sice jinou ale už bych do toho nešel sice si myslim že nezaleží jen na značce ale i na prodejci ale jak rikam jeste ji nemame ani dva roky a nekdy umyje jindy ne vypadava horni koš nekdy je umyty jen vrchni koš... že pry německe vyrobky AEG odskoušena kvalita
No abych se přiznal s vybavenim kuchyně se moc nezabývám nechávám to na manželce, ale když tady čtu tu ódu na AEG tak musím reagovat. Nakoupil jsem od AEG do dílny taky pár věcí jako brusku vrtačku vybračku atd. Mohu s klidem říct že takej krám už do dílny nekoupím brusky a vrtačky mněly plastový převodovky věčně vylágrovaný, uhliky na AEG nebyly tak jsem kupovl na jiné a podobně. Takže jak říkám nevím jak v domácnosti ,ale do dílny " to kur... ani omylem" Myslím že aby byli konkurence schopný tak to šulej taky.
Holt jsou stále lidé kteří si myslí jak to není z německa tak to je šunt.
Takže Electrolux a AEG jsou jeden koncern? A kde se vyrábí? Díky některým poznámkám v této debatě jsme Electrolux vrátili do hry a vypadá to, že když to propočítáme, vyjde i levněji než Fagor...jenom aby vydržel!
Od Fagoru máme celou kuchyň kromě lednice, tu jsme v době pořizování nové kuchyně měli relativně novou a za mě téhle značce dávám za jedna, za šest let se nám zatím nic neporouchalo, vše funguje tak, jak má, a hlavně troubu a sklokeramickou avrnou desku si nemůžu vynachválit, digestoř jsme pořizovali s rohy, dnes už bych volila zaoblenou
Fagor mají rodiče vestavnou troubu a plynovou desku s ovládacím panelem a taky no problem, nevím sice stáří, protože byt se kupoval už zařízený, ale víc než 5let to určitě nebude. A teď když si zařizujeme s přítelem vlastní bydlení, tak zase bude deska a trouba fagor, už jenom kvůli tomu, že fagor je spolu s gorenje jediná značka, která vyrábí plynové desky s ovládáním na troubě (aspon co jsem hledala na internetu) a už ji mám ozkoušenou
Nevím jaká je lepší, nebo horší značka. V určité cenové kategorii je vše kvalitově velmi podobné a mnohdy se budou spotřebiče lišit jen nalepenou značkou, designem obalu a aktuální akční cenovou politikou. To jsou moudra od opraváře elektroniky a opraváře domácích spotřebičů. Samozřejmě, že se může jednotlivý model více povést, nebo naopak vykazovat větší poruchovost, ale nelze z toho udělat pravidlo a údajně je počítáno se životností spotřebičů na 5 let. Proto už kupuji domů spotřebiče, které mají mnou požadované funkce a jsou cenově nejzajímavější.Domácí spotřebiče mají většinou unifikované díly (motory,čerpadla, ovládací elektroniku) a jen snad montáž probíhá v odlišných továrnách.
Pro příklad před několika lety probíhaly na netu velké hádky o kvalitu optických mechanik. V určité době byly nej firmy Teack a Plextor a mnoho uživatelů tvrdilo, že jim nic jiného nesmí přes práh a ochotně platili za tyto značky cca trojnásobek ceny o proti ostatním značkám. Tyto firmy však potichu začaly nakupovat "střeva" od mamutího čínského výrobce Lite-On a to při stejné koncové ceně, ale mnoho nadšenců si nedalo vymluvit, že už se vlastně nejedná o jejich skvělé značky.
Mám podobnou zkušenost se sklokeramikou - díky rozbitému sklu, které u Whirlopoolu stojí přes 7000,- jsem zjistil, že úplně stejnou desku prodává Mora a Gorenje, jen s jiným potiskem ploten. Obsluhovací senzory jsou nachlup stejně. Baumatic je na tom podobně.
Cooo?S pritelen zarizujem kuchyn a chtela jsem spotreb.Whirlopool!Myslite ze se mam rozhodnout jinak?
Do Whirlpoolu bych nešla, spolu s Baumaticem a Candy mi to nepřipadá jako důvěryhodná značka. My jsme nakonec místo Fagoru vybrali Electrolux, ale zatím nemůžu říct žádné zkušenosti, jsme teprve ve fázi montování...
No asi Whirlpool jeste zvazime!ale co mate vsichni s tim Electroluxem?mela jsem vzdy za to ze je Whirlpool kvalita!Ale o Elektroluxu jsem nic neslysela!mate nekdo dlouhodobjejsi zkusenost?
Zanussi ,Electrolux,AEG je jedna znacka?No co potom vybrat ,je to jedno ,kdyz je to jedna znacka?Nebo jak se mam vtom ted vyznat? Maji stejne strva a obal jiny?ruzne ceny?kvalitu?Rada priplatim za kvalitu!Pro co se rozhodnout?
Rozhodování je těžké a myslím,že nelze ani dobře poradit. Prostě v současnosti jsou i poměrně složité věci vyráběny jako spotřební zboží. To znamená, že si lze pořídit přístroje v dostupné cenové hladině, ale z důvodu výrobních optimalizací budou použity unifikované díly (motor, čerpadlo, ovládací elektronika) bez ohledu na výrobce a tím pochopiteně bude finální produkt limitován životností těchto použitých dílů. Jejich cena je díky velkosériové výrobě velmi nízká a kvalita dostačující. Výrobky této kvalitové třídy se přesto mohou velmi lišit cenou, protože máme tržní hospodářství a cena je stanovena podle jiných měřítek, než podle výrobních nákladů. Pokud budete chtít výrazně kvalitnější produkty, tak se musíte poohlédnout po profi výrobcích, ale za ty zaplatíte xxnásobek a to hlavně díky malosériovosti, vyšší pracnosti a režii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.