Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce terasy v patře

Od: borekkk odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Rekonstruujeme dům za 70 let a nyní přišla řada na terasu u obývacího pokoje. Pod ní je místnost, jenž chceme "zobytnit" jako zahradní party místnost takže je potřeba strop předělat. Bohužel výška místnosti je pouze cca 215cm. Jde nám hlavně o zateplení.

Aktuální skladba je:

-betonové panely 160cm tloušťky 8-10cm, uprostřed vetknuté v I profilu 200 (místnost má cca 3m šíři), takže jen jedno I

-škvára 14cm zakrytá betonovou mazaninou max 1cm a na ni hydroizolace ipou

-Beton 10 cm nekvalitní nearmovaný, dlažba 2cm

-Pochozí folie

Plán byl sloupnout folii, dlažbu a beton, provést novou izilaci, položit 12cm EPS 200 a dlažbu na terče. Bohužel jsem nepředpokládal tak malou vrsdtvu betonové mazanini a škváru.

Nyní je v plánu odbourat terasu až na panely - zda první otázka - Jsou takto panely nosné? přijde mi 10cm málo, ale zas nyní není v souvrství nic, co by strop neslo - bertonová deska naní armovaná, spíš jen zatšžuje konstrukci.

Mezi I a obvodovou zeď poté uložit eps cca 14 do výšky Ička - zde je asi nutné udělat parotěs pod polystyren - jak napojit na icko? :(

Poté spádové klíny 10cm z 200 eps a na to střešní PVC folii a celé přitížit dlažbou na terčích BEZ BETONOVÉ desky - bude to takto funkční nebo nad ičkem radeji udelat desku 7-8cm s kari síti. Terasa je pochozí, malé zatížení.

Děkuji předem za radu, nevím moc jak dále :(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud nové zatížení skladbou se rovná starému zatížení odejmutého souvrství a využití terasy se nemění, tak ty staré PZD nosníky na tak malé rozpětí stačit budou. Tedy pokud PZD jsou v pořádku a nikde nečouhá výztuž nebo nerezaví. Parotěsnou zábranu snad ani dávat nemusíte, pokud ta místnost nebude vytápěná. POkud ano, stačí volně položit PE folii

borekkk
hodnocení

Děkuji za odpovědˇ. Odbourám 13 cm betonu a dlažby plus sejmu 14 cm škváry - zpět bych právě vrátil nejraději jen polystyren. Ty betonové panely budou ale v Ičku níž - takže PE folii mám nechat přes íčko nebo jí přilepit na íčko - udělat defakto 2 pruhy a prolepit na íčko? Nebo natavit ipu?

Jestli chcete být tak precizní, vlepte pruh folie na stojinu íčka oboustranně lepící páskou určenou pro parotěsné zábrany nebo natavte IPu, ale jak jsem psal , pokud se tam netopí, nevzniká žádný tepelný tok, nebo jen mírný a proto možno i bez parotěsné zábrany

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]