Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou značku brusných/řezných kotoučů

Od: radekpaos odpovědí: 8 změna:

Ahoj, chci se zeptat zkušenějších - jaká je dobrá (myšleno kvalita, ne levná) značka brusných a řezných kotoučů pro úhlové brusky? Díky za zkušenosti

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

2x

Pokud jde o kotouče do malé flexy na kov,mám za rohem bazar,kde prodávají extoly po deseti kačkách. Když vezmu všechny / kolem padesáti kusů/,jdou na sedm kaček za kus. Kotouč do 230 flexy na panely už kupuji profi od bosche,drahé. S těma levnýma se nedá rozumně dělat.

hodnocení

1x

Pro běžnou práci značky neřeším, vše funguje. Lépe (rychleji) se řeže slabšími kotouči, protože ubírají méně materiálu. Ale zase jsou náchylnější k rozlomení.

111®
hodnocení

0x

já tohle osobně neřeším, tanký řezný ubývá rychleji..

hodnocení

0x

Grinding, Bosch ty jsou celkem dobrý

hodnocení

0x

Ja kupuji hlavne Magg. V podstate pouze proto, ze mam po ruce obchod, kde jich nabizi siroky sortiment. Jinak je mi to docela sumak.

Na moji praci jsou dostatecne a mam z ceho vybirat.

Zadnou nekvalitu nepocituji. A ani naopak. Je to proste brusny kotouc. Spotrebka, ktera je za chvili pryc at uz je to od jakehokoliv vyrobce.

hop®
hodnocení

0x

Řezné kotouče už jedině Berner...

fugass*
hodnocení

0x
Brusné 3M, levněji vyjdou fibry + unašeč. Lepší těžko seženete. Řešil jsem v kovovýrobě x let a skončili jsme u 3M fibrů Cubitron II. Vydrží 2x - 4x déle než cokoli jiného. Kotouče ze 30kč jsou výsměch. Řezné norton.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]