Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Perete bile pradlo po cernem?

Od: adat odpovědí: 10 změna:
Zdravim,
chci se zeptat, perete bile pradlo pi tom, co doprala pracka s cernym pradlem? Bile peru v gelu na bile a cerne v gelu na cerne.Ja se snazim vzdy mezi tyto dve skupiny hodit treba prani barevneho, jemneho, sportovniho atd, aby se pripadne bile nebo cerne chloupky "nachytaly" zde. Mame novou pračku (asi 2 mesice), tak se chci zeptat, zda cerne a bile perete po sobe normalne a barvy a chloupky jsou ok...snad jsem to vysvetlila dobre...dekuji moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Tohle jsem nikdy neřešila. Peru zásadně v prášku a přidávám máchání. A je jedno, kdy co peru.

rihana
hodnocení

4x

Automatickou pračku mám 46 let a tato myšlenka mě nikdy nenapadla. Klidně peru várku černého a hned potom bílé a NIKDY v žádné pračce, a že jich bylo za ta léta už několik, nebyl problém. Směle perte.

hodnocení

3x

To není žádný problém.

Pokud se bojíte, tak stačí dát trochu vody (mokré prádlo) do pračky - opláchnout/vytřít (jestli máte obavy z chloupků). vevnitř, pračka nejprve vodu vyčerpá ("vypláchne se hadice") a pak se teprve napustí na praní. Aspoň ta moje to tak dělá.

adat
hodnocení

Ok, dekuji :)

hodnocení

2x

Peru stejně, jako kolegyně " Liška." Žádný problém :)
Pouze čas od času naliju do pračky litr octa spolu s práškem do pečiva, nechám na nejvyšší stupeň, aby se všechny nečistoty vypláchly a pračka se vyčistila.

ccc*
hodnocení

2x

Když se trochu zamyslíš, tak přijdeš na to, že pereš černý po bílim pořád. Asi o tom nevíš. Jinak by jsi musela tu pračku vyhodit a koupit novou po každym praní. Ta Tvá otázka nedává smysl. Mysli trochu.*haha*

111®
hodnocení

1x

no a jakej je problém dát mezi praní jedno máchání s prázdnou pračkou aby se vypláchla? To vás nenapadlo jeko ženu? A mne chlapa jo?P.S. Jakjste prala ve staré pračce?

adat
hodnocení

Jako zenu me to samozrejme napadlo, ale jako zena zase myslim ekonomicky a pripada mi blbost po kazdem takovem to prani poustet prazdnou pracku.

111®
hodnocení

0x

jakoumá logiku bílé po černém? Normální snad je černé po bílém...a barevném

adat
hodnocení

Dejme tomu, že u nás doma se nejvíce nosí černé a bílé, barevné moc ne...takže nejvíce praček jede na černé a bílé..Takže když mám více černého, vyperu černé - za dva tři dny mám nejvíce bílého - ale mám strach ho vyprat, protože od černého v pračce nic nebylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]