Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zapravit zeď?

Od: omitkaris odpovědí: 9 změna:

Ahoj, mám odloupnutý kousek zdi na víc místech? Čím to zapravit? Pamatuji si, že mi děda vždy zamíchal něco s vodou a já to tam napatlal :D Stačí mi když to trochu zapravím a natřu to bílou barvou, nemusí to být nic extra a trochu té směsi bych hodil i do děr po hmoždinkách . Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Odloupnutý kousek zdi...
... odloupla se malba, štuk, omítka nebo cihla?
... foto by nebylo?

hodnocení

2x

Tak určitě kupte sádru a ne akrylový tmel. Pokud to chcete mít snazší, kupte plastickou sádru. Lépe se s ní dělá. Akrylové tmely nejsou pro tmelení děr moc vhodné, neboť se ve větší tloušťce sesychají a propadají. Dlouho trvá, než zatvrdne.

Ještě lepšího výsledku dosáhnete, když ty hlubší díry přesádrujete ještě jednou.

Pokud je to ve větší ploše, budete i potřebovat větší špachtli pro stažení nebo nerezové hladítko

radis
hodnocení

0x

To co zamíchal a vy následně napatlal byla nejspíše sádra. Dnes se již více na zapravení těch dírek po hmoždinkách a různách prasklin používá akrylový tmel. Koupíte jej v nádobě již hotový a jen napatláte na zeď - je hustější a lépe se s ním pracuje, po vytvrdnutí nedělá hladké fleky a je pružnější a nemá tendence praskat jako sádra.

Koupíte v každém hobbymarketu. Cena toho kbelíku je kolem 60Kč.

jabraka*
hodnocení

0x

Po letech praxe doporučuji flexilepidlo(na dlažbu a obklady.)Dnes jsem ho kupoval v OBI 5 kg 88 Kč.

Širokou špachtlí se nanese na očištěné místo a po chvíli hladítkem srovnat.Já to pak ještě po zaschnutí přebrousil a přetáhl finální stěrkou.

Sádra sice funguje,ale má jednu nevýhodu,je tvrdá.Při škrabání maleb před malováním pak ta sádra vystupuje nad povrch.Pak pomůže jen brousit.

JABRAKA

fugass*
hodnocení

0x
Ono je rozdíl příklepová vrtačka a vrtací kladivo. Vrtačka cca 600-900w a kladivo třeba 1700w. K tomu odpovídající vrtáky a jde to. Nesmí tam být armatura pochopitelně.
Těsně vedle ;)
fugass*
Jak to, že když odpovídám na téma s vrtáním do betonu (doporučení vrtáku, příklep), skočí odpověď sem?

omitkaris
hodnocení

ctrlv.cz/... Tady povedou nějaké kabely a pak to chci trochu zarovnat, zamáznout :D Nebo přes to nalepím nějaký kulatý kryt lol.
A pak z druhé strany jak se vrtalo, tak je tam odřena zeď od vrtačky, mám na to použít to lepidlo na obklady? Dííky

hop®

Tuhle díru bych zasádroval šedou sádrou a seškrábnul těsně pod úroveň okolní omítky, potom přetáhl sádrokartonářskou finálkou a po zaschnutí přebrousil mřížkou, Na odřenou zeď z druhé strany by měla stačit ta finálka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]