Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návrh domu přes PC program

Od: acs22* odpovědí: 14 změna:

Zdravím chtěl bych se poradit skrze stavbu domu,chtěli by jsme si udělat v nějakém počítačovém programu sami návrh, abychom měli představu o využití obytného prostoru a umístění jednotlivých místností.

Jaký je na základní návrh místností a velikostí vhodný program?

Chtěli by jsme stavět svépomocí.

Děkuji za rady a nápady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jeden z těch lepších programů se jmenuje "AutoCad". Ale počítejte s tím, že Vás jeho legální zakoupení vyjde na několik desítek tisíc a učit se ho budete možná půl roku. Určitě existují i levnější programy, ale i tak bych to svěřil odborníkům.

doplněno 06.05.20 16:11:

Sorráč *hi*. Špatně jsem pochopil otázku, myslel jsem, že chcete navrhovat stavbu. Na rozmístění nábytku určitě něco jednoduchého existuje, ale neznám.

acs22*
hodnocení

Nějaký free program jen na hrube rozmístění místností a jejich velikostí by stačil.Pak naši představu něcháme udělat odborníka návrh domu podrobněji.

magdon: V AutoCadu laik nakreslí akorát tak "velký kulový"... V jiném programi si nějaký "obrázek" nakreslí...většinou blbě, ale nakreslí..

joudic*
hodnocení

0x
turbofloorplan

hodnocení

0x

Ikea plánovač interiérů. Jen jsem o tom slyšel, nevím co se s tím vše dá udělat

id
hodnocení

0x

Jistě jste zdatnější než já. Řešila jsem to před 6ti lety. Našla jsem si typový domek a s úpravami jsem projekt předala známému. který projekt dal do finální podoby. Nepomohlo by vám třeba tohle řešení?

Vybrala jsem namátkově třeba tento domek

nasdum.cz/...

acs22*
hodnocení

Ano to by také bylo dobré něco jako vzor tak by to také šlo udělat.

hodnocení

0x

Sweet home 3d

acs22*
hodnocení

Máme stavební pozemek ve výměře 868m2 dvě stavební parcely celkově.

Jaká může být maximální zastavěnost plochy pozemku dle zákonů?

Kdyby se postavil dům na max.povolené ploše a mimo něj dílna s garáží,nebo dvou garáž jako součást domu.

Máme v úmyslu stavět bezbarierovy "bungalov" bezpatrový přízemní dům cca 6+1 + terasa

hodnocení

0x

Nevím přesně, ale platí jiná pravidla v Praze, kde je hustá zástavba a jiná pravidla na venkově.

Údajně 25-30%.

acs22*
hodnocení

To by bylo vyhovující kolem 30%,ale zda se do toho počítá i dlažba k domu či příjezdová cesta,nebo případně přistavět na pozemku třeba garáž,zda to spadá také do celkového limitu zastavěnosti pozemku.Děkuji za rady.

janh*
To se musíte ptát na stavebním úřadě nebo svého projektanta...

Mimo jiné by bylo velmi vhodné se podívat do Územního plánu..a na případné regulativy a podmínky v dané oblasti..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]