Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návrh domu přes PC program

Od: acs22® odpovědí: 14 změna:

Zdravím chtěl bych se poradit skrze stavbu domu,chtěli by jsme si udělat v nějakém počítačovém programu sami návrh, abychom měli představu o využití obytného prostoru a umístění jednotlivých místností.

Jaký je na základní návrh místností a velikostí vhodný program?

Chtěli by jsme stavět svépomocí.

Děkuji za rady a nápady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jeden z těch lepších programů se jmenuje "AutoCad". Ale počítejte s tím, že Vás jeho legální zakoupení vyjde na několik desítek tisíc a učit se ho budete možná půl roku. Určitě existují i levnější programy, ale i tak bych to svěřil odborníkům.

doplněno 06.05.20 16:11:

Sorráč *hi*. Špatně jsem pochopil otázku, myslel jsem, že chcete navrhovat stavbu. Na rozmístění nábytku určitě něco jednoduchého existuje, ale neznám.

hodnocení

Nějaký free program jen na hrube rozmístění místností a jejich velikostí by stačil.Pak naši představu něcháme udělat odborníka návrh domu podrobněji.

magdon: V AutoCadu laik nakreslí akorát tak "velký kulový"... V jiném programi si nějaký "obrázek" nakreslí...většinou blbě, ale nakreslí..

joudic*
hodnocení

0x
turbofloorplan

hodnocení

0x

Ikea plánovač interiérů. Jen jsem o tom slyšel, nevím co se s tím vše dá udělat

id
hodnocení

0x

Jistě jste zdatnější než já. Řešila jsem to před 6ti lety. Našla jsem si typový domek a s úpravami jsem projekt předala známému. který projekt dal do finální podoby. Nepomohlo by vám třeba tohle řešení?

Vybrala jsem namátkově třeba tento domek

nasdum.cz/...

hodnocení

Ano to by také bylo dobré něco jako vzor tak by to také šlo udělat.

hodnocení

0x

Sweet home 3d

hodnocení

Máme stavební pozemek ve výměře 868m2 dvě stavební parcely celkově.

Jaká může být maximální zastavěnost plochy pozemku dle zákonů?

Kdyby se postavil dům na max.povolené ploše a mimo něj dílna s garáží,nebo dvou garáž jako součást domu.

Máme v úmyslu stavět bezbarierovy "bungalov" bezpatrový přízemní dům cca 6+1 + terasa

hodnocení

0x

Nevím přesně, ale platí jiná pravidla v Praze, kde je hustá zástavba a jiná pravidla na venkově.

Údajně 25-30%.

hodnocení

To by bylo vyhovující kolem 30%,ale zda se do toho počítá i dlažba k domu či příjezdová cesta,nebo případně přistavět na pozemku třeba garáž,zda to spadá také do celkového limitu zastavěnosti pozemku.Děkuji za rady.

janh*
To se musíte ptát na stavebním úřadě nebo svého projektanta...

Mimo jiné by bylo velmi vhodné se podívat do Územního plánu..a na případné regulativy a podmínky v dané oblasti..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]