Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ponorné tlakové čerpadlo - výběr

Od: rotorod® odpovědí: 2 změna:

dobrý den

jelikož mi nejspíš odešlo obyčejné čerpadlo fieldman FVC 4001, sháním náhradu a uvažuji raději o tlakovém čerpadlo, jelikož bych chtěl i zavlažovat zahradu anebo umýt auto. Čerpadlo bude v hloubce cca 4-5m od povrchu + nějaký výškový rozdíl na zahradě = max výtlak by byl 7-8m. Čerpadlo fieldmann, když bylo v hloubce 3m, vytlačilo vodu obyčejným proudem vody. Přemýšlím o značcce Güde GDT 901, zde se uvádí max výtlak30m, takže při mých maximech max 8metrů lze nějak spočítat, jakým tlakem bude sříkát voda? pořád tím maximálním?

nechci moc utrácet za čerpadlo, ale přesto se vás zeptám, stačí pro moji "studnu" toto talové čerpadlo, nebo by jste šli do jiného?

děkuji Vám za rady

P.S. teď jsem si vším že čerpadlo filedmann je schopné přečerpad až 12tis litrů/hod a ten Güde GDT 901 jen 5500l/hod. Jakto? vysvětlíte mi to prosím? děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Myslím, že volba čerpadla s výtlačnou výškou 30m a víc je rozumná. Jsou po cestě vody značné tlakové ztráty v hadici a navíc se používají různé hadicové koncovky pro regulaci rozstřiku a průtoku, což jsou další tlakové ztráty, Obecně platí, že hadice 1" stačí na průtok vody tak do 3 m3/hod. Jinak je třeba zajímat se o grafickou charakteristiku čerpadla - závislost průtoku na tlaku.

hodnocení

Díky za názor, to znamená že můj tim na čerpadlo je ok nebo by jste bral jiné? Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]