Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepouštění dusíku do menší lahve -sodastream

Od: ien* odpovědí: 20 změna:

Nezkoušel někdo přepouštět potravinářský dusík N2 do menší lahve, třeba od sodastream?
Prodavají jen 10 Kg lahve a já potřebuji vozit jen 0,5 - 1 Kg lahev

Díky za každou reakci

Přepouštění dusíku do menší lahve -sodastream

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

2L hasic-servis.eu/...

Do kufříku z OBI se mi vejde spolu se všemi naražeči a ventily

kepler*
hodnocení

0x

Naprostý balast bez účinku, To je jako naředit si minerálku, aby nebyla tak moc perlivá *zed*

hodnocení

0x
Ja bych si skočil tam kde plní hasicí přístroje tam by vam to mohli naplnít za příznivou cenu
06.05.20 10:32
Dusíkem?
Dusikem mu to nenaplnej pokud to ma do sodastreamu tak leda co čkem

hop®
hodnocení

0x

Kamarád to běžně dělá, má velkou rodinu a na sodovce jsou "psychicky závislí". Já mám plnírnu hasičáků za rohem, vždycky mu nechám velkou bombu naplnit, za necelé pětikilo. Z té pak lze přefouknout plyn do desítek sodastreamových bombiček, takže dost ušetří. Jen si musel pořídit přechodový mezikus. Před plněním dává malou bombu na chvíli do mrazáku, aby se do ní vešlo co nejvíc. A přeepouštět se musí pomalu, v malé bombičce je pojistka proti rychlému dofouknutí - chce to grif.

hodnocení

0x

Nechci být za rejpala, ale pokud vím, do sifonu se používá plyn CO2, dusík se používal do šlehačkometu.

bombicka.cz/...

ien*
Já nechci čepovat sifon ani limonádu, ale kafe, NITRO COLD BREW COFFEE.
Na čepování se používají šlehačkové bombičky N2 nebo N2O (50 bombiček po 8g za 400,-), ale lepší je dusík přímo z lahve (10 kg za 350,- kč) ale ta je moc těžká na převážení, takže je na snadě to trošku doladit.
ikegger.eu/...

asd1
hodnocení

0x

Hlavně pozor na plnicí tlak a nezaměnit s flaškama na CO2... V dotazu N2 a blbec poradí hasičák *zed*

ien*
Proto se ptám na zkušenost s plněním do malých lahví N2 třeba od sodadtremu, vím že je na CO2, ale nevím jaký je rozdíl mezi flaškami na CO2 a na N2

111®
hodnocení

0x

sodasteem je na dusík? já myslel že na CO2

asd1

Přesně tak, proto ty rady o plnírnách hasičáků jsou "trochu o hubu".. Naštěstí v plnírnách nejsou pitomci tak by mu to nenaplnili, horší kdyby sehnal ten hasičák nebo sodastream a sám tam fouknul dusík *zed*

Životu nebezpečné rady by to chtělo označit nebo rovnou smáznout..

ien*
Chtěl jsem koupit toto
a.aliexpress.com/...
K tomu redukci na výčepní zařizeni a čepovat kávu dusíkem (nitro cold brew coffee)
Jen nevím zda by to šlo, nechce se mu sebou tahat na akce fkaška s 10 kg kfyž využiji tak max 1 kg
Vysvětlete mi prosím jako naprosto neznalému, co by se stalo, kdyby napustil do lahve na CO2 (třeba toho hasičáku nebo sodastream bombičky) dusík?
asd1

Maximální pracovní tlak - hasičák klidně jen 15 bar, sodastream je na tom líp - ten v odkazu 150 bar. V běžný dusíkový flašce může být 300 bar, tj. přefoukneš a bum. Hasičák bouchne 100%. Na přefouknutí stačí nepřesný tlakoměr na redukčním ventilu nebo vadný příp. žádný redukční ventil a máš to...

hodnocení

0x
Podívejte se na odkaz co jsem již psal - 2L lahev - drink gas je stejně směs s obsahem 80-99% dusíku a zeptejte se jich na čistý dusík. Lahve N2/CO2 se liší ventilem a trubka zakončená u dna nebo nahoře. Takže sodastream bych opravdu nezkoušel. Případně originál lahve - Drink gas universal (99% N2) vám na rozdíl od mnou odkazované malé lahve naplní všude (malou 2L jsem si nakonec nechal předělat v plnírně na CO2 právě pro použití na pivo a problém s logistikou dusíku - nutnost posílat na naplnění) a dělají se i 5L (to je hmotnost kolem 10kg) a koupíte třeba v pivním majáku.

marigold
hodnocení

0x
Zdravim videl sem tu hodne prospěšných odpovedi a i taky hodne blbosti
Takze to uvedu ns troxhu pravou míru
Sodastream bombicky jsou sice primarne na CO2 ale na dusik N2 se vyuzit dají stejne jako na biogon
U n2 si človek akorat musi dat pozor aby koupil n2 pro potravinarske ucely (tedy treba na obrazku zminovany dringgas) protoze technicky dusik by mohl mi i tech 300 baru a to by byl problem ale potravinovy se plni na max 200-250 baru (zalezi i na okolni teplote)
Sodastream bombičky jsou stavěné na 250barů tedy problem s "bum" by nemel nikdy nastat mohla by ovšem vyletět pojistka ktera je stavena na 190-220 barů (pak jen vymenite bombicku za 200 a šmitech)
Dalsi vec drinkgas dela i 5l bomby coz na prenos uz je super
Sam si plnim sodastream bombicky jak co2 tak sem prave minuly tyden zkousel i biogon na pivo
Ovsem vyvstava tu 1 velmi zasadni otazka
Bombicky kdyz plnis co2 musis velkou lahev otocit (pokud nemas lahev s trubičkou uvnitr ktera vede na dno lahve) a sodastream lahvicku podchladit aby se do ni dostalo pozadovane mnozstvi co2
Jak je to ale s n2 obracet lahev nebo neobracet sodastream bombicku podchladit nebo ne?
ien
Zdravim, koupil jsem si jednorázovou bombičku na dusík.
Je tam tento zavit k tomu mam ventil jako na tom obrazku u co2 lahve.
Je tam napsano neplnit, ale otazka je, šlo by to?
Jednorazová 1kg lahev stojí 950,- kč
Přepouštění dusíku do menší lahve -sodastream #2
Přepouštění dusíku do menší lahve -sodastream #3
Přepouštění dusíku do menší lahve -sodastream #4
ien
14.04.23 22:53

zurma
hodnocení

0x

Zdravím

Chtěl bych oživit toto téma. Snažím se přepouštět Biogon (20L flaška) do láhve Sodastreamu, ale nedaří se mi tam dostat víc než 100g.
Otočení lahve Biogonu a ani zchlazení Sodastream flašky nemělo na výsledek vliv. Přepouštění CO2 jde v pohodě (pokaždé asi 400g).
Dělám něco špatně a nebo to technicky v domácích podmínkách není možné?
Děkuji za případné rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma přepouštění co2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]