Nejste přihlášen/a.
Nezkoušel někdo přepouštět potravinářský dusík N2 do menší lahve, třeba od sodastream?
Prodavají jen 10 Kg lahve a já potřebuji vozit jen 0,5 - 1 Kg lahev
Díky za každou reakci
Kamarád to běžně dělá, má velkou rodinu a na sodovce jsou "psychicky závislí". Já mám plnírnu hasičáků za rohem, vždycky mu nechám velkou bombu naplnit, za necelé pětikilo. Z té pak lze přefouknout plyn do desítek sodastreamových bombiček, takže dost ušetří. Jen si musel pořídit přechodový mezikus. Před plněním dává malou bombu na chvíli do mrazáku, aby se do ní vešlo co nejvíc. A přeepouštět se musí pomalu, v malé bombičce je pojistka proti rychlému dofouknutí - chce to grif.
Nechci být za rejpala, ale pokud vím, do sifonu se používá plyn CO2, dusík se používal do šlehačkometu.
Přesně tak, proto ty rady o plnírnách hasičáků jsou "trochu o hubu".. Naštěstí v plnírnách nejsou pitomci tak by mu to nenaplnili, horší kdyby sehnal ten hasičák nebo sodastream a sám tam fouknul dusík
Životu nebezpečné rady by to chtělo označit nebo rovnou smáznout..
Maximální pracovní tlak - hasičák klidně jen 15 bar, sodastream je na tom líp - ten v odkazu 150 bar. V běžný dusíkový flašce může být 300 bar, tj. přefoukneš a bum. Hasičák bouchne 100%. Na přefouknutí stačí nepřesný tlakoměr na redukčním ventilu nebo vadný příp. žádný redukční ventil a máš to...
Zdravím
Chtěl bych oživit toto téma. Snažím se přepouštět Biogon (20L flaška) do láhve Sodastreamu, ale nedaří se mi tam dostat víc než 100g.
Otočení lahve Biogonu a ani zchlazení Sodastream flašky nemělo na výsledek vliv. Přepouštění CO2 jde v pohodě (pokaždé asi 400g).
Dělám něco špatně a nebo to technicky v domácích podmínkách není možné?
Děkuji za případné rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.