Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní roleta

Od: berger* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer,psí sebranka se rozhodla,že jim ve výhledu na ulici bambusová vnitřní roleta překážet nebude a udělali z ní trhací kalendář. Hledám náhradu a přítelkyně vyžaduje venkovní roletu. Okno je 240cm na šířku,140cm vysoké. Je zapěněné,fasáda není hotova. Nad oknem je překlad,mám tam 10cm místa od rámu okna po překlad. Jde o to,že jsem se s venkovní roletou nepotkal,nemám absolutně ponětí,co si vybrat,po čem se dívat. Máte nějaké rady,jaký materiál? Vyplatí se s motorem anebo ruční ovládání? Případně tip na firmu Přerov,Holešov,Kroměříž? Na první pokus jsem našel toto - labona.cz/... , co myslíte? Dík za jakékoliv tipy...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na venkovní roletu musíte mít místo na její schránku - do ní se namotává. Pokud se na to nemyslelo s výstavbou, dodatečně se to už nedožene. Poohlédněte se po horizontální venkovní žaluzii. Pokud budete mít jednu, stačí vám ovládání na kliku. Zase musíte počítat s místem na složení lamel. Třeba to zabere odhadem 20-25 cm, ale jen před oknem. Ty složené lamely se pak jen zakryjí z venku plechovým krytem.

Ale nejprve si udělejte fasádu, pak dělejte žaluzie! Když to uděláte obráceně, budete je muset zase odmontovat, udělat fasádu a vrátit zpět.

berger*
hodnocení

No vida,a já myslel,že to je přesně naopak,udělat žaluzky a skrýt je fasádou... dík za tip. Barák je starý,s tím se fakt pří stavbě nepočítalo.

Spíš tam jde o krajní vodící lišty, které jsou dál od rámu okna. Ale to není zas takový problém na demontáž. Klidně to udělejte. Horní kryt jde i cetris deskou a ani by nevadilo, že by lezla trochu dál od fasády, když by se pak do roviny srovnala zateplením s okolní fasádou.

hop®
hodnocení

2x

Kamarádovi jsem zařizoval elektrické lamelové rolety na 3 okna asi 100x120cm, celková cena včetně dopravy a montáže cca 30k, bez přípravy na elektro, takže cena od @zakus je reálná.
Volba jestli elektro nebo na kliku asi závisí od frekvence stahování a vytahován, já bych kvůli pohodlí asi volil dražší elektrickou.
Výška kastlíku na vaše okno by byla asi 15cm, takže by kastlík zasahoval shora do okna, což z hlediska montáže není problém.
Mimochodem tahle roleta je i velmi slušná protihluková izolace.
Ohledně fasády - při zaměření a montáži je třeba počítat s místem na EPS na bočních špaletách, z venkovní strany se pak fasáda přetáhne přes kastlík, není třeba nic demontovat.

U těch rolet musíte vzít v potaz, že jde špatně regulovat dávkování denního světla. U těch horizontálek jen naklopením lamel.

zakus*
hodnocení

0x

Při výšce okna 140 cm bude kastlík do 15 cm. Cena cca do 8.000,- v případě požadavku na motor + dalších cca 4.000,-

Mám doma (9 ks,ruční ovládání) 12 let a bylo to to nejlepší rozhodnutí.

berger*
hodnocení

Cenu neřeším,jen mi jde o to,jestli ten motor je až tak podstatný,dík za názor. Jde o jedno okno. Takže asi ruční,myslel jsem si to,díky...

Motor je tam jen k vašemu pohodlí. Ztahuje to samo nahoru a dolů a automaticky se zastaví v krajních pozicích. Jen je tam potřeba pevné ovládání se šipkama nahoru a dolů nebo ještě dálkové ovládání k tomu

berger*
hodnocení

Tak pánové,dík za názory. Trochu se to vymklo z kontroly,takže mě čeká - dodělat špalety a venkovní parapet a tím pádem komplet fasádu. Doteď jsem se tomu úspěšně vyhýbal,teď už není úniku. Horní překlad je tak šíleně nakřivo,že po srovnání mi tam nezústane skoro žádné místo na schránku,takže roleta,která se montuje přímo na okno,i za cenu snížení výšky skla,to trochu zakryje. No a po Vašich radách beru motor,obyčejný,IO nepotřebuji. Díky všem.

sametka
hodnocení

0x

Máme na 2 oknech k jihu už pár let, na ruční pohon, je to brnkačka. nemůžu si je vynachválit. Pořídili jsme si je jak kvůli slunku, tak i odhlučnění (sousedi stále grilují a chlastají a baví se do rána i zpěvem, policie nepomáhá neb u nich pracovali).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]