Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohnuté palubky na podlaze

Od: mikihans® odpovědí: 5 změna:

Ahoj, v "novostavbě", kterou budu zařizovat, jsem si všiml ve dvou pokojích v přízemí lehce vlnovitých palubek na podlaze. Nevím jestli to může být tím, že byly při pokládce špatně vyschlé, nebo nějakou pozdější vlhkostí či teplotou (objekt nebyl několik let obýván ani vytápěn), ale jde mi o to, jestli je reálné to přímo na podlaze nějak zbrousit do roviny, nebo se budou muset desky vyměnit. Není to nijak moc, asi se s tím dá žít, ale proti světlu to prostě je vidět a když přejedu příčně přes desky, tak jsou nerovnosti znát. Přikládám foto pro ilustraci, ikdyž z toho asi moc nepůjde vidět. Je mi jasné, že na dálku se fakt blbě něco radí, spíš mi jde o to, jestli je reálné to teď nějak opravit (případně jak a jestli se to běžně dělá), nebo to bude muset ven a dát desky nové? Nebo desky ven, protáhnout to protahovačkou do roviny a vrátit zpět?

Zajímavé, že v patře to neudělalo, ale tam byly podlahy dělány později a desky jsou trochu jiné.

Prohnuté palubky na podlaze

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi bych přes to hodil běhoun a neřešil to. Protože pak by se to muselo vytrhat, nebo překrýt třeba plovoučkou.

111®
hodnocení

0x

není to u stěn na těsno?

asd1

Vlhko a boční prkna = takhle se to prohne.. Přebrousit a novej lak.. Nebo to nechat a brát to jako vlastnost.

hodnocení

0x

Když jsou palubky dobře přibité, neměly by se ani hnout. Proto se přibíjí šikmo, přes péro. Samozřejmě u stěny by měla být malá vůle. Ta lišta (měla by být rohová), by měla být připevněna na stěnu, ne na podlahu. Potom ta vůle nebude vidět, protože bude pod lištou.

hodnocení

0x

Klasickej případ širokých podlahovek.

To není malou vůlí u zdí, nebo špatným přibitím, nýbrž širokou podlahovkou. Skoro na každý podlahovce je střed klády a to je prostě špatně. Pak se prkno ohne a nic mu v tom nezabrání.

Takže půjčit podlahovou brusku a brousit, brousit a brousit. Hezky do roviny. Většinou se odbrousí i fázky mezi palubkami, takže bude podlaha úplně rovná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]