Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje kulna stoji u souseda

Od: petra* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den zdědila jsem po manželovi dům,zahradu a kulnu.Ta ale není nikde zakreslená tak jsem si nechala udělat projekt a zaměřit znovu pozemek,Přitom zjistili že malou částí je kulna u souseda a tu stejnou část zase oni u mě.Na katastru mi řekli že to mám nechat tak a možná se změní nějaký zákon.Se sousedama se nedá domluvit ani finanční náhradu nechtějí.Samozřejmě jsem netušila že jsem na jejich pozemku ani oni to nejspíš nevěděli.Co teď,poradíte?Šla bych do soudu o vydržení ale nevím jaký by byl výsledek.Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tak jestli jsou oni u vás a vy u nich tak bych se na to osobně vykašlal. Teda záleží proč to řešíte. Ale toť pouze můj názor :)

hodnocení

1x

To je zmatené. Co má soused na vašem pozemku? Nebo má zabranou část vašeho pozemku? Pokud vy "okupujete" část sousedova pozemku a on přibližně stejnou část vašeho, vůbec bych se tím nezabýval. Soused to řešit nechce, tak proč ho do něčeho tlačit? Nebo chcete tu kůlnu bourat?

fialka2
hodnocení

1x

Je to trochu zamotané. Ale chápu Vás. Soused teď nic řešit nechce. Ale co když za nějaký čas bude změna v sousedství, jiný majitel, Vy budete třeba chtít prodávat apod. Domluvila bych se s právníkem a každopádně na nějaké písemné smlouvě - dohodě bych trvala. Co víte, za čas se změní situace a budete mít zbytečně nepříjemnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]