Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vše může a musí pronajímatel

Od: spackin* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zajímalo by mne co může a musí udělat pronajímatel bytu v případě, že mám v bytě plíseň?

Jedná se o starý dům cihla-kámen a byt ve zvýšeném přízemí. V jiném bytě se podle pronajímatele plíseň nevyskytuje. Na co mám nárok.? Musím v případě sporu prokázat závadnost a rozsah plísně případně jak vznikla? Mám právo na snižení nájmu? (regulovaného). Může pronajímatel argumentovat nedostatečným větráním případně vytápěním?. Zatím mi nabídl savo proti plísni a bílou barvu na vymalování.

Děkuji za všechny názory a odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dawee*
hodnocení

0x

nevim presne o tom co ma za prava, ale v panelaku s plastovymi okny se nam taky delali plisne, savo a bila barva pomohlo (jeste se dela neco do te barvy)

cyril*

To bude asi stejný případ: panelák z kamene a cihel s plastovými okny.

petr123*
hodnocení

0x

Na to takhle neexistuje jednoznačná odpověď, protože ta plíseň tam může být jak kvůli špatné konstrukci domu - za což má odpovědnost pronajímatel, stejně tak jako kvůli špatnému používání bytu - za což může nájemce.

spackin*
hodnocení

díky za odpovědí. Plastová okna nemám, mám dřevěná špaletová. Jakým stylem se dá dokázat kdo za to může? Já tvrdím, že pronajímatel, on se ohání papíry, že na tomto bytě byla provedena izolace v roce 1964. On to bude házet na mne - nedostatečné vytápění a větrání - to je prý jen v mojí režii. Jedná se o byt zčásti na severní stranu, kde je zahrada, byt je kompletně podsklepen, - vlastně celý dům. Je to dům z roku 1892.

zuzee*

My jsme na tom byly podobně v minulém bytě - podobné stáří, také cihla a kámen. Všude jsme měli vlhko a plíseň, shnilá a uplně plesnivá okna. Byl to obecní byt a pronajímatel s tím nedělal nic... Že neví proč to tam je... Než v takovém bytě žít s dětmi (pořád byli nemocní) tak jsme se raději přestěhovali, sice do dražšího la e suchého a bez plísní. Je po zdravotních problémech. Všimli jsme si že tam jde vhlo i od základů a v bytě se nám srážela vlhokost hlavně v rozích (byli jsme v prvním patře pod půdou).

Myslím že by se to dalo prokázat - co tak pozvat si znalce, nebo higienu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]