Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chystám se rekonstrukci elektroinstalace v RD, bude provádět elektrikář, ale nerozumíme si v oblasti zvonku, on preferuje něco bezdrátového, baterkového, případně do zásuvky... já bych rád drátový, transformátor do rozvaděče (když už se tu bude kopat) a zvonit na dvou místech (jedno tlačítko+2 zvonky(do pergoly za barák) - druhý zvonek vypínatelný (na zimu) přes vypínač. Je tu někdo kdo provozuje zmíněnou kombinaci a dal by tip na konkrétní zvonkové trafo na které se dají pověsit dva zvonky při plné funkčnosti? (elektrikář argumentuje že to se dvouma často nefunguje - zvoní málo, s tím že to můžem zkusit ale nezaručuje plnou spokojenost) Zvonky klasické ZN61, chápu že to je staré, třeba přežité, možná nemoderní, ale to přeci nemůže být takový problém ne?
Vámi vybraný zvonek odebírá při zvonění 1A při 8V (8VA), potřebujete tedy zdroj, který dodá 2A pro dva zvonky současně, třeba tento. Trafo není zrovna nejlevnější...ale pro vás ideální. Být vámi, vyberu jiný zvonek...Tady je levnější
Tam jde hlavně o to že jeden takovýto zvonek tu mám + trafo na zdi, 4x větší jak zvonek... ale děkuji za radu co a jak, kouknu jestli by levněji nevyšlo koupit asi slabší trafo+2x jiný zvonek... nebo tento transformátor a 1x zvonek
Současné trafo vyfotit můžu, staré komunistickej bakelit, kdo ví zda tam ještě něco bude ale až zítra až budu doma, nicméně nevím k čemu to bude, současné trafo chci vyhodit a nahradit ho verzí do rozvaděče... jde asi hlavně o ty 2A při 8V jak jste psal, cena za transformátor mi asi nevadí, nicméně kdyby to šlo levněji tak se zlobit taky nebudu... ale co tak zběžně hledám tak většinou je uvedeno že 8V umí, ale s kolika A už chybí... :-/
Psal jste ...zvonek tu mám + trafo na zdi, 4x větší jak zvonek... tak jsem vydedukoval, že trafo byste chtěl použít, proto foto..pokud chcete do rozvaděče na DIN, pak moje předešlá odpověď. Ještě se poohlédnu po něčem konkrétně pro vás...
asi sem se špatně vyjádřil... pro jistotu tedy...
současně mám trafo i zvonek = stará instalace...
nová instalace = nechat zvonek, nechat tlačítko na brance + nový transformátor na DIN do rozvaděče (bude celí nový) + přidat další zvonek za barák, ideálně stejného typu jako současný (ZN-61) pokud je řešení jiný typ druhého zvonku (je tam hlavně ten problém v odběru) tak asi není problém koupit jiný zvonek, na tom úplně netrvám,
Ten odběr různých zvonků při 8V je +- podobný...změnou zvonku si moc nepomůžete, potřebujete silnější zdroj...a našel jsem trochu levnější a k tomu d ruhý zvonek, případně tento, taky dost hlasitý
Je jich hejno... Myslím že to máš dobře promyšlené, xkrát jsem to takhle zapojoval...
třeba za rozumnou cenu (460Kč): elektromaterialy.cz/...
Hlavně zda umí 8V 2A jak bylo zmíněno výše... to bude asi hlavní parametr, což bohužel uvedeno většinou chybí... a když už sem našel nějaké ABB tak sice 2A mělo ale na 4V na 8V už mělo 1,5A, co to pak má za následek (zda třeba bude tišší, či nebude fungovat - jak mě varoval elektrikář že se může stát) to už nevím...
On n ten zvonek taky neberepřesně 1A ... to je nesmysl, ale ten co jsem ti poslal má 15VA... Jinak ten zvonek je hroznej šrot...
Ale bohužel dnešní výrobky jsou všechny šité horkou jehlou...
Dle katalogového listu ZTR-15-12 při 8V dává 10VA...při 12V 15VA...takže na dva zvonky při 8V trochu malý výkon...u většiny zvonků na 8V je udáváno 8VA...
Nenech se elektrikářem zviklat, nechej si natáhnout kabel na všechny předpokládané místa. Zvonek pak můžeš osadit jakýkoliv, bude-li chybět kabel, už ti zůstane jen ten bezdrát. Pokud se pro něj přesto rozhodneš, kabel přece nemusíš použít.
Zvyklat se rozhodně nenechám, prostě nebudu měnit ani hlídat baterky... znám pár lidí na který se člověk nedozvoní protože zrovna baterky mrtvo a dokud jim někdo neřekne že zvonek nefunguje tak to ani neví... to by mě švihlo, ještě hlídat zvonek zda náhodou nechce pozornost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.