Nejste přihlášen/a.
Kdo prosím máte zkušenosti, že ukládáte tekuté zavařování ve sklenicích se šroubovaným víčkem dnem vzhůru? Mám paranoidní strach, aby mi v průběhu roku při skladování něco nevyteklo... Děkuji
Pokud těsní, je úplně jedno, jestli ukládáte sklenice dnem vzhůru nebo ne. Někdo je dává dnem vzhůru krátkodobě po sterilizaci, jediný význam tohoto opatření je, že snadno zjistí případnou netěsnost. Ukládat je dlouhodobě dnem vzhůru zřejmě někdo "okoukal" od skladování lahví vína naležato, tam jde ale o to, že korek musí být stále mokrý, aby dobře těsnil. Gumovému těsnění zavařovacích sklenic je jedno, jestli je mokré nebo ne.
Mnoho let sklenice ihned po zavaření stavím dnem vzhůru a nechávám je tak. Mám takhle uskladněné meruňky, hrušky a okurky už 3 roky a nic se neděje. Pokud se někde stala chyba, teče to buď hned, nebo do druhého dne a teče to pomalu, takže stačí občasná kontrola. Žádná katastrofa (vyplavení sousedů ) nehrozí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.