Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majitel bytu odmita vyrovnat preplatek

Od: milzuzana* odpovědí: 8 změna:

Dobry den,obracim se na vas s prosbou jak resit situaci,kdy pri aktualnim vyuctovani,jenz ted bylo zasilano byl stav preplatek necelych 5000,cely rok jsem platila najem ve vysi v jake to uvadi podnajemni smlouva a tudiz mi prislo automaticke že v pripade preplatku ho majitel i vyplati.Bylo mi ale sdeleno ze vyuctovani neni dokument pro me nybrz pro nej protoze on plati jine a vysi zalohy nez ja a tudiz se me to vlastne netyka.Pritom minuly rok nic takoveho netvrdil a i kdyz s vselijakymi vymluvami tak pote i tak lonsky preplatek vyplatil. Nemluve o tom,ze dokument co mi zaslal misto originalu jenz chodii byly jakesi jeho vlastni rovnice vypocty a halda barevnych nesmyslu v nichz se nelze vyznat.Toto je druzstevni byt a on je spoluvlastnik clenskych prav a byt mi pronajima.K tomu abych mohla hradit najem ve vysi co si on stanovil jsem nucena pobirat jeste doplatek na bydleni,ktery chodi k nemu primo na ucet. Lze z nej diky tomu vymahat nejak preplatek o to spise..dekuji Zuzka

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý deň.Takže keď ďalší rok budete mať napr. 10 000,- nedoplatek,nemusíte mu nic doplácet,lebo to je dokument pre neho,nie pre vás?To je blbosť,preplatok patrí vám,nie jemu.Ak by prišiel naopak nedoplatok,ste zase povinná mu to doplatiť.

lukas32
hodnocení

0x

Záleží, co máte v nájemní smlouvě. Na jednu stranu je zákon na Vaší straně - na přeplatek máte právo. Ale pokud budete platit nájem včetně služeb 12000 měs. a majitel nastaví vysoké zálohy - záměrně to přeženu s čísly: 5000 měs. za vodu, 10000 měs. za topení a 5000 tis. za elektřinu, přeplatek bude např.150 000, budete stále trvat na jeho vyplacení?

hodnocení

0x

Tak to se nám před lety také stalo. Měli jsme velký přeplatek a nemohli ho dostat z majitele. Tak jsem mu řekla že se půjdu zeptat na berňák zda odvádí daně z pronájmu nebo to pronajímá načerno. A ejhle za 3 hod. pán přicupital s penězi.

hodnocení

0x

Záleží jak máte specifikováno v podnájemní smlouvě částku za podnájem a za služby, a jak se vypořádávají nedoplatky nebo přeplatky. Pokud tam budete mít vše jednou částkou, těžko se domůžete toho, aby se vyspecifikovalo, kolik vlastně za co platíte, protože by rozůčtování nešlo udělat a platíte tak vlastně fixní náklady.

Pokud ve smlouvě máte napsáno, že např. za služby platíte 5000 Kč, pak by tam mělo být napsáno i něco o přeplatcích nebo nedoplatcích. Pokud to tam není, platíte fixní náklady a na vrácení by jste nárok neměla. Naopak kdyby jste měla nedoplatek, nic by jste nemusela doplácet.

jenda2*

Naprostý nesmysl. Energie nemůže pronajímatel prodávat, jen přeúčtovávat ! Podle vás by nedoplatek asi platil pronajímatel? To se vám nějak v hlavě plete...

Když si to dobře spočítá, žádný velký přeplatek a nedoplatek nevznikne. V hotelu taky neplatíte za ubytování a energie zvlášť, ale dohromady. Někdy to tak ve smlouvě bývá, že se nic nerozúčtovává

jenda2*
Hotel a bydleni porovnavat jako obdobu je hodne ujety pripad. Bydlet u vas by byla nocni mura.

jenda2*
hodnocení

0x

Ať vám předloží přehled stavu měřidel před a po sezoně s vyúčtováním. Pronajímatel nemá oprávnění prodávat energie a pokudvám nevyplatí přeplatek, je to krádež. Tak či tak si začněte hledat jiné bydlení a spočítejnte si náklady. Pokud máte kauci, i tu vám nakonec nebude chtít vrátit, i když budete platit co máte. Zlodějina světem vládne kdysi, teď i v budoucnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]