Nejste přihlášen/a.
Dobry den,obracim se na vas s prosbou jak resit situaci,kdy pri aktualnim vyuctovani,jenz ted bylo zasilano byl stav preplatek necelych 5000,cely rok jsem platila najem ve vysi v jake to uvadi podnajemni smlouva a tudiz mi prislo automaticke že v pripade preplatku ho majitel i vyplati.Bylo mi ale sdeleno ze vyuctovani neni dokument pro me nybrz pro nej protoze on plati jine a vysi zalohy nez ja a tudiz se me to vlastne netyka.Pritom minuly rok nic takoveho netvrdil a i kdyz s vselijakymi vymluvami tak pote i tak lonsky preplatek vyplatil. Nemluve o tom,ze dokument co mi zaslal misto originalu jenz chodii byly jakesi jeho vlastni rovnice vypocty a halda barevnych nesmyslu v nichz se nelze vyznat.Toto je druzstevni byt a on je spoluvlastnik clenskych prav a byt mi pronajima.K tomu abych mohla hradit najem ve vysi co si on stanovil jsem nucena pobirat jeste doplatek na bydleni,ktery chodi k nemu primo na ucet. Lze z nej diky tomu vymahat nejak preplatek o to spise..dekuji Zuzka
Dobrý deň.Takže keď ďalší rok budete mať napr. 10 000,- nedoplatek,nemusíte mu nic doplácet,lebo to je dokument pre neho,nie pre vás?To je blbosť,preplatok patrí vám,nie jemu.Ak by prišiel naopak nedoplatok,ste zase povinná mu to doplatiť.
Záleží, co máte v nájemní smlouvě. Na jednu stranu je zákon na Vaší straně - na přeplatek máte právo. Ale pokud budete platit nájem včetně služeb 12000 měs. a majitel nastaví vysoké zálohy - záměrně to přeženu s čísly: 5000 měs. za vodu, 10000 měs. za topení a 5000 tis. za elektřinu, přeplatek bude např.150 000, budete stále trvat na jeho vyplacení?
Záleží jak máte specifikováno v podnájemní smlouvě částku za podnájem a za služby, a jak se vypořádávají nedoplatky nebo přeplatky. Pokud tam budete mít vše jednou částkou, těžko se domůžete toho, aby se vyspecifikovalo, kolik vlastně za co platíte, protože by rozůčtování nešlo udělat a platíte tak vlastně fixní náklady.
Pokud ve smlouvě máte napsáno, že např. za služby platíte 5000 Kč, pak by tam mělo být napsáno i něco o přeplatcích nebo nedoplatcích. Pokud to tam není, platíte fixní náklady a na vrácení by jste nárok neměla. Naopak kdyby jste měla nedoplatek, nic by jste nemusela doplácet.
Naprostý nesmysl. Energie nemůže pronajímatel prodávat, jen přeúčtovávat ! Podle vás by nedoplatek asi platil pronajímatel? To se vám nějak v hlavě plete...
Když si to dobře spočítá, žádný velký přeplatek a nedoplatek nevznikne. V hotelu taky neplatíte za ubytování a energie zvlášť, ale dohromady. Někdy to tak ve smlouvě bývá, že se nic nerozúčtovává
Ať vám předloží přehled stavu měřidel před a po sezoně s vyúčtováním. Pronajímatel nemá oprávnění prodávat energie a pokudvám nevyplatí přeplatek, je to krádež. Tak či tak si začněte hledat jiné bydlení a spočítejnte si náklady. Pokud máte kauci, i tu vám nakonec nebude chtít vrátit, i když budete platit co máte. Zlodějina světem vládne kdysi, teď i v budoucnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.