Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu,chci si vymalovat sam obyvak.Ješte sem nemaloval.Videl sem jednou v telce jak je jednoduche vymalovat valeckem na tyči.Vubec nestrikala nikde barva.Myslite ze je to dobra volba,nebo pouzit valecek ktery se neplni.Prosim popripade kde valecek na naplneni jde koupit.Moc dik.
Pokud chcete malovat jen obývák, začněte obyčejným malířským válečkem (s vlasem) s dlouhou teleskopickou násadou. Předpokládám, že budete malovat i strop, tak si násadu hezky prodloužíte. Doporučuji nakoupit v jednom obchodě, protože násady a držáky válečku nejsou všeobecně kompatibilní. K tomu kupte kbelík obdélníkového půdorysu a malířskou mřížku na stěr přebytečné malby.
Důležité bude namíchat správnou konzistenci, aby vám malba z válečku necákala, nebo naopak nebyla moc hustá. I když to trefíte optimálně, drobné tečky na podlaze budou. Proto pro začátek vše přikryjte,ať máte jednodušší úklid. Pokud ještě nemáte v ruce rovné linky, olepte všechny zárubně,přilehlý nábytek a lišty maskovací páskou 3 cm .
Práce s plnícím válečkem s nádržkou v rukojeti je stejná, jen pořizovací cena by byla vůči vymalování obývacího pokoje neúměrná. Dost pracné je všechny díly umýt. Pracoval jsem i s tímto, ale nakonec jsem se vrátil ke klasice . Tuším, že plnící váleček stál před několika lety cca 500-600 Kč oproti nynější ceně obyčejného profi válečku 250 Kč.
Jsou i plnící válečky s nádržkou hned pod válcem, v kterém se váleček namáčí, ale to nedoporučuju.
Ničím jiným,než válečkem nemaluji.Dokonce mám válečků více typů,menší i větší.Ale jen váleček nestačí.Někde ho musím namáčet.Pak také musím vědět zásady technologie a postupů..Já mám vyzkoušeno při malování použít tento postup.Namočený váleček v kbelíku s barvou omáčknu na mřížce,a pak udělám tři tahy(na stěně)vedle sebe ve čtverciasi 80 x 80 cm.Znovu namočím a provedu tři tahy kolmo na první vrstvu.Pracuji co možná rychle,aby se stěna příliš nenamočila.Pak popojdu o čtverec vedle.Tahy i pak nabarvené čtverce překrývám.Tahy vedu na stěně vždy odzdola nahoru.Nikdy netlačím váleček na stěnu odshorakončím celou stěnu,pokračuji na další,po skončení počkám,až vše zaschne.Teprve pak zhodnotím a chyby na suchém zlehka opravím.Pokud se někde vrstva odloupne,opravuji finálkou(stěrkou)širokou špachtlí a po zaschnutí přelíznu válečkem.Pokud je třeba,přebrousím síťkou.
Strop je kapitola sama pro sebe,ale pracuji v principu stejně.Druhé tahy provádím vždy ve směru od okna.Lze použít teleskopický nástavec,nebo štafle.Jak je kdo zvyklý.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.