Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malovani valeckem

Od: begi25® odpovědí: 5 změna:

Prosim o radu,chci si vymalovat sam obyvak.Ješte sem nemaloval.Videl sem jednou v telce jak je jednoduche vymalovat valeckem na tyči.Vubec nestrikala nikde barva.Myslite ze je to dobra volba,nebo pouzit valecek ktery se neplni.Prosim popripade kde valecek na naplneni jde koupit.Moc dik.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

6x
Plnici valecek je kravina, caka taky. Necaka jen molitanovy, ktery se brzo zalepi barvou a jde to s nim pomalu. Investujte radsi chvili do zakryti podlahy a nabytku, je to rychlejsi nez pak cisteni. Normalni kvalitni valecek caka hodne malo, ale chce to cvik, poprve se vam to urcite nepovede. Kupte ho nekde ve specialce s barvami a nechte si doporucit. A barvu doporucuju het premium.

hodnocení

3x

Pokud chcete malovat jen obývák, začněte obyčejným malířským válečkem (s vlasem) s dlouhou teleskopickou násadou. Předpokládám, že budete malovat i strop, tak si násadu hezky prodloužíte. Doporučuji nakoupit v jednom obchodě, protože násady a držáky válečku nejsou všeobecně kompatibilní. K tomu kupte kbelík obdélníkového půdorysu a malířskou mřížku na stěr přebytečné malby.

Důležité bude namíchat správnou konzistenci, aby vám malba z válečku necákala, nebo naopak nebyla moc hustá. I když to trefíte optimálně, drobné tečky na podlaze budou. Proto pro začátek vše přikryjte,ať máte jednodušší úklid. Pokud ještě nemáte v ruce rovné linky, olepte všechny zárubně,přilehlý nábytek a lišty maskovací páskou 3 cm .

Práce s plnícím válečkem s nádržkou v rukojeti je stejná, jen pořizovací cena by byla vůči vymalování obývacího pokoje neúměrná. Dost pracné je všechny díly umýt. Pracoval jsem i s tímto, ale nakonec jsem se vrátil ke klasice . Tuším, že plnící váleček stál před několika lety cca 500-600 Kč oproti nynější ceně obyčejného profi válečku 250 Kč.

Jsou i plnící válečky s nádržkou hned pod válcem, v kterém se váleček namáčí, ale to nedoporučuju.

02.05.20 21:36
hodnocení

*dril*

jabraka*
hodnocení

0x

Ničím jiným,než válečkem nemaluji.Dokonce mám válečků více typů,menší i větší.Ale jen váleček nestačí.Někde ho musím namáčet.Pak také musím vědět zásady technologie a postupů..Já mám vyzkoušeno při malování použít tento postup.Namočený váleček v kbelíku s barvou omáčknu na mřížce,a pak udělám tři tahy(na stěně)vedle sebe ve čtverciasi 80 x 80 cm.Znovu namočím a provedu tři tahy kolmo na první vrstvu.Pracuji co možná rychle,aby se stěna příliš nenamočila.Pak popojdu o čtverec vedle.Tahy i pak nabarvené čtverce překrývám.Tahy vedu na stěně vždy odzdola nahoru.Nikdy netlačím váleček na stěnu odshorakončím celou stěnu,pokračuji na další,po skončení počkám,až vše zaschne.Teprve pak zhodnotím a chyby na suchém zlehka opravím.Pokud se někde vrstva odloupne,opravuji finálkou(stěrkou)širokou špachtlí a po zaschnutí přelíznu válečkem.Pokud je třeba,přebrousím síťkou.

Strop je kapitola sama pro sebe,ale pracuji v principu stejně.Druhé tahy provádím vždy ve směru od okna.Lze použít teleskopický nástavec,nebo štafle.Jak je kdo zvyklý.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]