Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu: při manipulaci s plastovým oknem došlo k vyklopení ventilačky a zároveň i k jejímu svislému otevření.Při následném zavírání došlo k jakési chybě a celé okenní křídlo je sice zavřené,ale v horní části nedovřené(asi 1 cm).S klikou lze pohnout pouze tak o 1-2cm.Víc ne.Klika je v zavřené poloze. Celé křídlo tak nejde otevřít a porovnat. Nevíte prosím co s tím? Děkuji
Musíte na boku rámu okna zamáčknout vyskočenou páčku. Tato páčka normálně zajíždí do takového čepu na protikusu rámu okna ve zdi a v ten moment odblokuje kliku do všech poloh.
Takže je naboku a musí být rovnoběžně s rámem tedy svisle. Nesmí být vyskočená doboku. Taková stříbrná cca 2cm dlouhá a 10mm široká páčíčka.
Bohužel to okno je zavřené tak mám omezené možnosti. Myslíte tím na horním rámu a tam to utáhnout?
To co popisujete tak k tomu se nemám jak dostat (pokud myslíte pojistku uvnitř). Okno je zavřené a nejde otevřít. Páčka je zaseklá. Mám k dospozici jen horní a dolní čepy.
Musíte kličkou zahrkat točením doleva a doprava asi o 2mm a okno otevřít, aby vyselo na jednom pantu. Pak zamáčknout, jak píšu a rukou horní pant vntilačky založit zpět a okno zavřít... bože, jednoduchý úkon...
Pardon jsem nemehlo. Ještě se k tomu musím dostat páč je to napůl zavřené, ale už vím co myslíte. Děkuji
Pravou rukou zkoušet kličku a zároveň otvírat a zavírat či usazovat horní pant a levou rukou mačkat prsty tu páčku, aby byla svisle. Takto si s tím pohrát.
Dobrý den,
mám prosím dotaz k tématu. Mám okno zaseklé v poloze ventilace a mikroventalice, tudíž se k páčce nemůžu dostat, abych mohla otočit klikou a okno správně zavřít. Existuje i na toto nějaký fígl?
Děkuji
Dobrý večer přeji. Jediná možnost je vysadit křídlo. Vytáhnout čep u vrchního pantu a opatrně skusit křídlo na sebe vyklopit a otočit klikou do polohy otevřeno . Pokud se to povede pak už jen se snažte okno vysadit a skontrolovat celé kování. Nevím jak je to okno velké , ale doporučuju být na to dva.Jinak tohle se stává u kteréhokoliv tipu kování.Stává se to při zavírání ventilačky a otočením kliky do polohy zavřeno celé okno. Příště nepospíchejte s otočením kliky.Pěkně křídlo domáčkněte a držte ho doražené na rám a až teprve tehdy otočte klikou. Na konec perličku. Montoval jsem okna 12let a v 90procentech těchto případů nám volala žena. Křídlo se totiž při zavírání ventilačky odrazí od rámu a když se v ten moment otočí klikou tak je hotovo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.