Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava špatně zavřeného okna

Od: macro odpovědí: 11 změna:

Prosím o radu: při manipulaci s plastovým oknem došlo k vyklopení ventilačky a zároveň i k jejímu svislému otevření.Při následném zavírání došlo k jakési chybě a celé okenní křídlo je sice zavřené,ale v horní části nedovřené(asi 1 cm).S klikou lze pohnout pouze tak o 1-2cm.Víc ne.Klika je v zavřené poloze. Celé křídlo tak nejde otevřít a porovnat. Nevíte prosím co s tím? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Musíte na boku rámu okna zamáčknout vyskočenou páčku. Tato páčka normálně zajíždí do takového čepu na protikusu rámu okna ve zdi a v ten moment odblokuje kliku do všech poloh.

Takže je naboku a musí být rovnoběžně s rámem tedy svisle. Nesmí být vyskočená doboku. Taková stříbrná cca 2cm dlouhá a 10mm široká páčíčka.

Oprava špatně zavřeného okna
macro
hodnocení

Bohužel to okno je zavřené tak mám omezené možnosti. Myslíte tím na horním rámu a tam to utáhnout?

Gumidek píše jasně: Na boku a zamáčknout!

macro
hodnocení

To co popisujete tak k tomu se nemám jak dostat (pokud myslíte pojistku uvnitř). Okno je zavřené a nejde otevřít. Páčka je zaseklá. Mám k dospozici jen horní a dolní čepy.

Musíte kličkou zahrkat točením doleva a doprava asi o 2mm a okno otevřít, aby vyselo na jednom pantu. Pak zamáčknout, jak píšu a rukou horní pant vntilačky založit zpět a okno zavřít...*andel* bože, jednoduchý úkon...

macro
hodnocení

Pardon jsem nemehlo. Ještě se k tomu musím dostat páč je to napůl zavřené, ale už vím co myslíte. Děkuji

Pravou rukou zkoušet kličku a zároveň otvírat a zavírat či usazovat horní pant a levou rukou mačkat prsty tu páčku, aby byla svisle. Takto si s tím pohrát.*hi*

syyma

Dobrý den,

mám prosím dotaz k tématu. Mám okno zaseklé v poloze ventilace a mikroventalice, tudíž se k páčce nemůžu dostat, abych mohla otočit klikou a okno správně zavřít. Existuje i na toto nějaký fígl?

Děkuji

Použil bych starší kreditní plastovou kartičku. Patřičně ohnout, aby zamáčkla páčku. Pak ihned páčku opravit, aby se to nestalo opět.

Zkuste okno různě přizvedávat a přitláčet (a u toho zároveň manipulovat s klikou).

Popř imbusem svěsit pant.

hodnocení

1x

Dobrý večer přeji. Jediná možnost je vysadit křídlo. Vytáhnout čep u vrchního pantu a opatrně skusit křídlo na sebe vyklopit a otočit klikou do polohy otevřeno . Pokud se to povede pak už jen se snažte okno vysadit a skontrolovat celé kování. Nevím jak je to okno velké , ale doporučuju být na to dva.Jinak tohle se stává u kteréhokoliv tipu kování.Stává se to při zavírání ventilačky a otočením kliky do polohy zavřeno celé okno. Příště nepospíchejte s otočením kliky.Pěkně křídlo domáčkněte a držte ho doražené na rám a až teprve tehdy otočte klikou. Na konec perličku. Montoval jsem okna 12let a v 90procentech těchto případů nám volala žena. Křídlo se totiž při zavírání ventilačky odrazí od rámu a když se v ten moment otočí klikou tak je hotovo.

syyma
Dobrý den, dekuji za odpověď. Bohužel nejsem pachatel, ale ten komu to dali za úkol opravit. Jsou to firemní okna. Přišla na to paní uklízečka, když chtěla o víkendu umýt okna. Jsme tu samé ženské a okno má tak metr padesát na výšku. To nedáme, nezbyde než zavolat firmu. A že Vám z 90% volají ženy je jasné. Větrame a myjeme je z těch 90% my

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]