Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s tím

Od: 44* odpovědí: 13 změna:

mám boiler Tatramat 120 kombík,přestal hřát přeměřil jsem proud zda jde přes termostaty všechno bylo v pořádku tak jsem vyměnil těleso včetně příruby mimochodem dost drahá záležitost,boiler napustit zapojil a začal hřát,po natopení se vypnul a druhy den přestal opět hřát ,myslel jsem že to dělají termostaty tak jsem zapojil elektriku přímo na spirálu bohužel voda se neohřívá podle odpočtových hodin které mám přímo u boileru by však těleso mělo ohřívat protože se hodiny točí.Už fakt nevím co stím mimochodem právě s touto zkušeností jsem ještě připojil staré těleso které jsem vyndal v domění že nefunguje na elektriku a světe div se o no funguje .Takže jsem vyhodil zbytečně dost peněz protože problém bude v něčem jiném.Takže otázka zní kde může být problém co stím mám udělat.Děkuji všem za radu

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Podľa zákona zachovania energií môže vodu buď nevedomky ochladzovať topná voda prúdiaca cez výmenník alebo máte doma významný únik teplej úžitkovej vody.
mnd®

miso: a jistě doplníte český paragraf kde se tohle řeší dle kterého zákona na dotaz příspěvku tazatele.

zakon
mnd asi jste si vzal špatný prášek? Případně si to nechte přetlumočit

Jinými slovy přes bojler někde něco nahříváte

44*
hodnocení

měl jste pravdu našel jsem chybu

hodnocení

0x

tak zkusil bych zavřít ventil na přívodu do boleru a zavřít i ventily pro vstup do výměníku a zkusit nahřát pokud se v tuto chvíli nahřeje máte v háji výměník a jinak samozřejmě ochytat všechny trubky jesli není teplá některá která nemá

44*
hodnocení

děkuji moc jste mi pomohl sice ten problém je trochu rozšířený ale základ jste mi dal vy mnohokrát děkuji

44*
hodnocení

0x
Bohužel ani tohle nepomohlo spíš naopak když jsem zavřel kohouty zvýšil se tlak ve výměníku a začala prosakovat voda ve spojích

hodnocení

0x

to značí vyměnte bojler výměník je špatný

hodnocení

0x

Skúste sem dať foto elektrického zapojenia toho bojlera.

44*
hodnocení

tak už jsem přišel na problém možná to pomůže i druhým

problém byl v tom že je boiler napojený na topení a celý systém je řízený regulátorem ktery v letním režimu spouští čerpadla aby nezatuhla včetně servo ventilu takže jakmile zaplo čerpadlo voda šla z boileru do topení protože jsem nikdy nezavíral kohout u boileru při elektrickém ohřevu a nikdy to nevadilo ted pravděpodobně se voda rozhýbala čerpadlem a po vypnutí stále kolovala do topení samotížně,takže jsem ventil uzavřel a boiler jede jak má .tímto děkuji za nápad kde by mohl být problém

Měl jsem podobný problém, vyřešeno elektromagnet. ventilem který se otevírá po dosažení nastavené teploty na kotli současně se zapnutím čerpadla pro ohřev bojleru - pokud bojler jede v letním režimu,ventil zavřený a topná voda nemůže cirkulovat

toto se často stává proto jsem i psal zavřít ventily i u výměníku a ochytat trubky jestli není některá teplá tak odtoho tu jsme aby jsme pokud možno poradily hlavně že už to funguje hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]