Nejste přihlášen/a.
Ahoj, má někdo zkušenost s lepením papíru (A3) z tiskárny na dřevěný podklad (překližka)? Zkoušel jsem Duvilax, ale výsledek nebyl uspokojivý. Jde mi o to, aby se papír nijak nedeformoval. Poradíte jaké lepidlo použít, případně vhodný postup?
Mockrát děkuji
Dobrý den, lepidlo na tapety a papírová tapeta na překližce (dřevě) drží dobře a po vyschnutí je plocha hladká a bez deformací. Asi bych to zkusil i s tím papírem z tiskárny - lehce natřít tap. lepidlem překližku, přložit suchý papír a jemným hadříkem ho přitisknout (možná se zkrabatí, ale po vyschnutí zase srovná). Zdravím!
Díky za rady. Soused mi pujčil lepidlo na tapety značky Apeko (dnes vyzkouším). Když jsem to zkoušel s Duvilaxem, tak to dost rychle zasychlo, cca do 1 minuty už nešlo s papírem hnout. Možná budu muset překližku ještě nečím natřít, aby tak rychle nesála...
Přesně tak, překližka hodně odnímá lepidlu vlhkost, proto ji předem napenetrujte,ať ztratí částečně schopnost sát. Důležité je to nechat zaschnout. Pak teprve lepit tapetářským způsobem jako papírové tapety , jak popsal jabraka
Právě jsem odzkoušel několik způsobů. Nejprve jsem postupoval podle návodu na lepidle (Apeko), kde píší nechat natřenou a přeloženou tapetu odležet cca 5 až 15 min. Nechal jsem tedy 5 min., ale to bylo hodně pozdě, po 5 min. lepidlo už suché a nelepivé. Podruhé jsem nechal cca do 2min, to už šlo krásně vyhladit, avšak po dukladném zaschnutí se kraje lehce odlepovaly. Poslední pokus vyšel nejlépe nechal jsem papír odležet pouze 1 min. a podklad (překližku) ještě před nalepením potřel tenkou vrstvou. Papír se krásně přilepil včetně okrajů. Zkusím ještě přimíchat trochu disperzního lepidla pro lepší přilnavost. Jinak asi vhodněší bude použít papír s větší gramáží, použil jsem klasiku 80g/m, ale po natření se dost promáčí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.