Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ponorné čerpadlo - nevytlačí vodu

Od: rotorod® odpovědí: 3 změna:

zdravím,

mám doma jedno ponorné Čerpadlo Fieldmann FVC 4001 EK, toto čerpadlo jsem měl napojene do studni tak, že pouze na vypínač, když jsem stlačil, načerpalo přez hadici vodu do kýble, vypínačem zase vypnul...

včera, 2roky a 3 měsíce od koupě, zapnu vypínač a nic. (hloubka v studni 3,5metra). Vytáhnu čerpadlo, odstraním hadici, samotné čerpadlo dám do kýble s vodou, zapnu, a ono to stříká vodu tak maž 20cm.

co tedy odešlo? lopatky se ulomily? nebo proč nevytlačí vodu? ja vím, klasika, po skončení záruky, je to levný kus, ale tím že byl napojen na vypínač, byl sepnut během 2let tzv párkrat, neběžel v kuse.

asi to neopravím, ale jsem zvědavý, v čem může být problém, že to nevytlačí vodu nahoru.

díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Já měl minulý týden půjčené taky čerpadlo Fieldmann, fungovalo chvíli a pak konec. Motor běžel ale voda nestříkala, ani bez hadice. Dostalo se mi dovnitř trochu listí, minimum. Ale stačilo, aby uvnitř ucpalo odtok. Asi to bude odlišný problém ale rozdělat bych to u sání zkusil.

hodnocení

0x
Mohlo nasát náký bordel a nekde se něco ucpalo
Múže bejt nakoplej motor netočí jak má a neni síla tlačit vodu
Múže bejt i mechabická závada polamany lopatky nebo se ta vrtule protačí na hřídeli motoru
Chce to rozebrat a kouknout nebo koupit stejnej typ a vyrobce mesic počkat a tento poslat k reklamaci *smich*
hodnocení

rozebráno, lopatky OK, žáden bordel nikde, jestli se protáčí na hřídeli nebo ne to nevím...kdybych poslal video, poznali by jste to někdo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]